Kálmán László Falco-sikert vár a Magyar Kupában

Vágvölgyi Bálint 2019-02-13 09:31:00
A szombathelyiek legendája szerint a sárga-feketék ismét a Szolnokkal fognak játszani a döntőben.

Holnap megkezdődik a 62. férfi kosárlabda Magyar Kupa döntő. A BB1.hu, kosaras szakportál természetesen ezúttal is megkérdezte, hogy mire számítanak az állandó szakértői. A párharcok esélyeit ezúttal a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE (13:00)

Két dolog miatt is a Falcót várom továbbjutónak: egyrészt Szombathelyen játszottam ezer évig, és emiatt nem is várhatom a Paks győzelmét, de másrészről az ASE szerintem nincs is olyan formában, hogy meg tudja verni a Falcót. Lehet látni a vasiakon, hogy amikor mindenki koncentráltan kosárlabdázik, akkor pillanatok alatt 10-20 pontos különbségeket is el tudnak tüntetni. A paksiak sok vereséget szedtek már össze, nincs kellő önbizalmuk. Fejlődnek egy picit, de nincsen meg az a motiváció, az a kellő tűz a csapatban, hogy le tudja győzni ezt a Falcót. Lehet, hogy még az első félidőben szoros lesz a találkozó, de a második félidőben biztosan ki fog jönni a két csapat közti különbség.

JP Auto-Jászberényi KSE – Egis Körmend (15:30)

A Jászberény – Körmend párosítás érdekes meccsnek ígérkezik. A hétvégén találkozott a két csapat, amit sikerült megnéznem.

Ha a JKSE úgy játszik, mint akkor az első negyedben, akkor még akár a bajnokságot is megnyerheti, de a második félidei teljesítményével még a nyolcba jutás szempontjából is gondban lennének.

A Jászberény egy érdekes csapat. Nagyon szélesen támadnak, jól bontják a pick&roll-okat, agresszíven támadják a gyűrűt. A Körmend ellen most nem mentek be a dobásaik, sok könnyű ziccert hibáztak. Viszont ezeket korábban bedobálták. A meccs végére azért is lett nagyobb a különbség, mert szerintem Nikola Lazics már nem akarta erőltetni a játékosait, inkább vigyázott arra, hogy meg ne sérüljön valaki a kupadöntő előtt. A vasiak nagy iramot mentek, egész pályán letámadtak, próbálták az agresszív védekezésüket hozni. Amíg a Jászberény bedobálta a helyzeteit, addig ezzel nem sokra mentek, de a végére felőrölték őket a hosszabb kispadjukkal. A körmendieknek a szurkolóik jelenthetnek még némi pluszt. Az említett bajnoki meccsen is olyan pokoli hangulatot teremtettek a második félidőre, hogy nem lehetett kérdéses a győztes kiléte. Ez a mögöttük álló bázis ismét belehajszolhatja őket a győzelembe.

Ilyen helyzetben, élet-halál meccsen, ilyen szurkolótáborral a hátad mögött nem lehet rosszul játszani. Ettől függetlenül nem jelenteném ki, hogy egyértelműen a Körmend az esélyes, de a szurkolók miatt picivel a vasiak győzelmét várom. Talán 51 százalékot adnék nekik és 49 százalékot a Jászberénynek.

A másik két elődöntőben a Szolnok és a ZTE győzelmét várja Kálmán László, tehát az egyik elődöntőben összejön a vasi rangadó, míg a másik ágon a Szolnok játszhat a ZTE-vel.

– A Szolnok – ZTE párharccal kezdeném. Amennyiben létrejön ez a párosítás, akkor mindenképpen a szolnokiakat várnám a döntőbe. Nemrég találkozott egymással a két csapat, és hiába vezetett 18 ponttal a Zalaegerszeg Szolnokon, fokozatosan felőrölték őket. Nyomás alatt tartották a labdát és 40 percen keresztül ezt a ritmust nem tudták a ZTE játékosai tartani. Szerintem most is ez lehet a döntő faktor. Hiába szorongatják meg a zalaiak a Szolnokot, a végén a címvédő jut a döntőbe.

A másik ágon a Falco – Körmend párharcra adtam nagyobb esélyt. Ez amiatt lesz pikáns, mert a szombathelyieknek is fantasztikus szurkolótáboruk van, és teljesen biztos, hogy tele lesz az egész lelátó. Az idei bajnokság első meccsén a Körmend tudott nyerni a Falco ellen hazai pályán, de nem volt egy magabiztos győzelem. A Falcónak megvannak a válaszai a Körmend letámadására. Nagyon mozgékony, atletikus, kreatív játékosaik vannak, akik jól bontják a védelmet. Úgy gondolom, hogy mérkőzésről-mérkőzésre a szombathelyiek jobban lesznek. Govens és Perl Zoli is egyre jobban be fog épülni. Kicsit Váradi Benedek még adós a jó játékkal, emiatt ez egy plusz potenciált jelent még. Szerintem a második meccset a Falco fogja megnyerni.

Ugyanarra a döntőre tippelnék, mint ami tavaly is összejött. A Falco fog a Szolnokkal játszani, ahol már előjöhet annak a jelentősége, hogy melyik csapat lesz fáradtabb, esetleg lesz-e sérült játékos. A Falcónak talán még nagyobb rotációs lehetősége van, mint az Olajnak. A szolnokiaknál még sérült Airington és Nemanja Milosevics nem igazán találja a helyét a csapatban. Mivel Sztrahinja Milosevics még nincsen olyan formában, mint korábban, így ez előnyt jelent a vasiaknak. Persze, más kérdés, hogy ezt hogyan sikerül realizálniuk és az edző milyen taktikát dolgoz ki.

Úgy érzem, hogy ebben az évben meglepetés fog születni és a Falco megnyerheti ezt a kupadöntőt.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.