Fotó: Vágvölgyi Bálint

Jobbik: Bérunió vagy Szovjetunió? 

Farkas Bazsi
2019. április 15. hétfő, 12:44
A párt szerint ez a tétje a május 26-i EP-választásnak.

A bérunió, az Európai Ügyészséghez csatlakozás, a határőrség megerősítése és hiteles, biztonságra épülő szabad Magyarország - ezek a legfontosabb pontjai a Jobbik EP-választási programjának, mondta el egy ma tartott sajtótájékoztatón Balassa Péter a párt önkormányzati képviselője.

 


Brenner Koloman a Jobbik EP képviselőjelöltje ezt azzal egészítette ki, hogy a kérdés most az:

 

Bérunió vagy Szovjetunió?

 

A politikus szerint ugyanis ma Magyarország ismét az oroszok felé húz. Emlékeztetett a paksi beruházásra és arra, hogy amíg más Nyugat-Európai politikusok ritkán jönnek Magyarországra, addig Vlagyimir Putyin rendszeres vendége Orbán Viktornak. 

 

 

Brenner arra is kitért, hogy a Fideszt már saját pártcsaládja az EPP sem tartja megbízható tagjának, hiszen nemrég a Fidesz arra kényszerült, hogy önmagát függessze fel. Orbán Viktor pedig ellentmondásban van saját magával, mivel folyton Brüsszel ellen harcol, miközben ott ül az Európai Tanácsban, abban a szervezetben, ahol 28 államfő dönt az EU legfontosabb kérdéseiről.

 

Az EP képviselő jelölt rámutatott, hogy a mostani szavazásnál összeállt Európai Parlament 7 éves ciklusban fog egy Marshall-segélynyi (14 milliárd dollár) pénzösszeget szétosztani az EU tagországai között. A Jobbik pedig azt szeretné, ha ez a pénz nem “térkövezésre”, hanem egészségügyre, oktatásra, a vidék felzárkóztatásra költődne el. 
 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás