Jó napja van ma a vasi csapatoknak: a Körmendet nem tudta megállítani a Jászberény

ugytudjuk.hu
2019. április 13. szombat, 19:59
A JKSE végig szoros csatára késztette az alapszakasz-győztest, de a vasi együttes erős hajrájával nem tudott mit kezdeni.

Jászberényben vendégszerepelt a felsőház második fordulójában az alapszakasz-első Egis Körmend. A JKSE a Falco elleni nagy különbségű vereséggel kezdte a középszakaszt, míg a vasi együttes első mérkőzésére készült a szezon második szakaszában, írja a BB1.hu.

 

Mintegy három percig vezettek a hazaiak, amikor Bradford egy triplával fordított (5-6). Ezt követően a Körmend kissé elhúzott: Price gól jó plusz büntető-akciójával már 11-5-re is vezetett. Állandósult a hat pont körüli különbség, majd 13-21-nél riadót fújtak a hazaiak, s Czirbus kettesével már csak egy kosárnyi volt a vendég fór (21-23). Az utolsó másfél percben azonban közelebb már nem fért ellenfeléhez a házigazda: a Körmendé lett az első tíz perc 27-23-mal.

 

Szinte lemásolták a felek az első negyedet a második tíz percben: 27-29 után a Körmend ismét egy jó periódust tudhatott magáénak a játékrész közepén Price vezérletével, akinek triplája után már a tízpontos differenciáért rohamozhatott (28-36). Azonban a hajrá a hazaiaké lett: főként Pitts és Brbaklics szállította a pontokat, s végül 44-46-nál mehettek szünetre a felek.

 

A szoros csata folytatódott a második félidőben is: átvette a vezetést a Jászberény, és kissé meg is lépett, de erre a körmendieknek is volt válasza többek között a távolról is jól célzó Price révén. A negyed hajrájába érve aztán pillanatok alatt ledolgozta újabb hátrányát a Körmend: 69-64 után végül 71-70-ről indult az utolsó tíz perc.

 

A körmendiek lendülete a folytatásban is tartott: rögtön a negyedik negyed elején visszavették a vezetést (74-79). Három-három pont esett mindkét oldalon a folytatásban, így fordultak az utolsó öt percre a felek. Rakics is betalált, de egy igen hosszúra nyúlt körmendi támadás után – szép számmal szedték a támadólepattanót a vendégek – Price gondoskodott róla, hogy ne támadhasson az egyenlítésért a házigazda (80-84). Sőt, Delas is betalált, már hattal ment a Körmend, amire időkéréssel reagált a berényi kispad. Pitts triplája „flipperezett” a gyűrűben, de végül kijött, ami megpecsételte a JKSE sorsát: az utolsó másfél percet rutinosan hozta le a Körmend, és 84-92 arányban bizonyult jobbnak.

 

JP Auto-Jászberényi KSE – Egis Körmend 84-92 (23-27, 21-19, 27-24, 13-22)

Felsőházi középszakasz, 2. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola
V.: Tőzsér D., Söjtöry T., Fodor A. (Hartyáni Zs.)

JKSE: Pitts 30/15, Rakics 16/3, Brbaklics 16/9, Alekszandrov 10/9, Cseh Gy. 3. Csere: Czirbus 6, Kerpel-Fronius B. 3/3, Ruják B. -.

Körmend: Bradford 11/6, Németh Á. 5/3, Price 24/9, Hammonds 15, Delas 10. Csere: Thames 14, Csorvási 13, Lajsz -, Ferencz -.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás