Az Országos Meteorológiai Szolgálat mindig gondoskodik arról, hogy reggelente egy kicsit meglepődjünk. Ma sem történt másképp

BZ
2018. november 6. kedd, 06:49
Persze hozott anyagból dolgoznak, ilyen ez a szakma. De az, hogy egyszerre legyen nagy köd és 21 fok, azért mindenképpen különös.

A köd, valamint a rétegfelhőzet fokozatosan zsugorodik, legtovább a Nyugat-Dunántúlon és az Észak-Alföldön maradhat meg. Az ország nagyobb részén a pára-, illetve a ködfoltok feloszlását többnyire napos idő követi.

 

A Nyugat-Dunántúlon hamarabb feloszlik a kialakult köd, míg az Alföld keleti részein és északkeleten csak a déli, kora délutáni órákra tisztul ki az idő. Ezért az ország keleti megyéiben (Békés, Borsod, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében) sárga vigyelmeztetés van érvényben.

 

Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő gyenge szitálás. A délkeleti szél napközben több helyen is megélénkül.

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható, de a tartósan rétegfelhőzettel borított helyeken kissé hűvösebb lesz. Késő estére 6 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás