szombathely.hu
Farkas Bazsi
2018. szeptember 18. kedd, 16:01
Ez bizony, a 25 ezer euró összdíjazású Swietelsky HUN torna challenge világkupa.

Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke a keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ez a vk-verseny fontos állomás az októberi katari világbajnokság előtt.


"Legfontosabb célunk, hogy a kvalifikációs világbajnokságon a női és a férfi csapatunk is a 24-be kerüljön" - fűzte hozzá.

 

Beszélt arról is, hogy az ugrásban augusztus elején Európa-bajnoki címet szerzett szombathelyi Dévai Boglárka lábsérülése miatt nem tud indulni a világkupán, de reményét fejezte ki, hogy sikerül hamar meggyógyulnia, és a vb-ig rendelkezésre álló nagyon rövid idő is elég lesz a felkészüléséhez.

 

Rácz Gábor vezetőedző hangsúlyozta: Dévai Boglárka nagyon szeret versenyezni, különösen fontos lett volna számára hazai közönség előtt is bemutatni a tudását, de egyelőre az is bizonytalan, hogy a nézők között ott tud-e majd ülni. A fiatal tornász orvosai az edző szavai szerint ugyanis csak ezután döntenek majd arról, hogy a sérült lábujját meg kell-e műteni.

 

Altorjai Sándor, a szövetség főtitkára kiemelte, hogy a hétvégén több Európa-bajnokot, világbajnokot és olimpiai bajnokot is láthat majd a közönség. Magyarországot tíztagú csapat képviseli, az indulók között ott lesz Böczögő Dorina is, aki a múlt héten bajnoki címet nyert összetettben, a szerenkénti döntőkben pedig felemáskorláton és talajon győzött.

 

"Azoknak a versenyzőknek, akik az olimpiai kvalifikációt célozzák meg, a következő másfél év óriási menetelés lesz, világkupák, világbajnokság, kvalifikációs versenyek követik egymást" - mondta.

 

A szövetségi kapitányok a vk után hirdetik ki az október 25. és november 3. között Dohában sorra kerülő világbajnokságra utazó magyar válogatott keretét.

 

MTI

comments powered by Disqus

Egy több mint 100 éves, a Havi-hegy csúcsán álló mandulafa a nyertes.

Mondjuk még így is elég drága.

Barátságos meccset játszik a Crushers.

2011-ben és 2013-ban molesztálta a tizennyolcadik életévét benem töltöttgyereket.

Az 58 törpe pingvin szétmarcangolt tetemét egy járókelő fedezte fel.

Sokkal szorosabb volt, mint a tizenegy nappal ezelőtti bajnoki.

Tettenérték, amint egy padon ült.

A rekordalacsony vízszint miatt az is kilátszik, ami eddig nem.

Twitter megosztás Google+ megosztás