Hosszabbításban nyert Landstede ellen az Egis Körmend

Farkas Bazsi 2020-01-08 21:33:00
Nagy menet volt.
Landstede Hammers Zwolle - Egis Körmend 90-94, h.u., (14-25, 21-17, 27-23, 16-13, 12-16)


FIBA Europe Cup, K-csoport, 3. mérkőzés
Zwolle, Landstede Sportcentrum
V.: Putyenko (orosz), Jacobs (belga), Bittner (német)

Zwolle: D. Van Oostrum 20/9, Walker 11/3, Dorsey-Walker 22/15, Kherrazi 7, Dahlman 16. Csere: Schilder 8/6, Bleeker -, De Pagter 6, L. Van Oostrum -.

Körmend: Turner 17/9, Takács -, Edwards 9, Varnado 28, Taylor 17. Csere: Ferencz 13/6, Durázi -, Németh 4, Kastrati 6.

Rendkívül fontos találkozót rendeztek a FIBA Europe Cup K-csoportjának 3. mérkőzésén, amikor az eddig két nyeretlek Zwolle és Körmend találkozott egymással.

Kherrazi triplájával indult a meccs, de gyorsan fordított a Körmend Varnado és Turner révén. Előbbi még egy duplát rápakolt, 7-2-re elléptek a piros-feketék. Walker hármasával zárkóztak a hollandok, de Turner már a második trojkáját küldte a helyére (5-10). Edwards és Taylor is feliratkozott a pontdobók közé, remekül kezdtek a vendégek, jött is az időkérés hazai részről (5-15). Ez sem törte meg a lendületet, egy szerzett labda után már tizenkettő volt a körmendi előny. A továbbiakban is jó energiával játszottak Matthias Zollner fiai, amiből a támadásoknak is volt ritmusuk, tekintélyt parancsoló előnnyel fejezték be az első negyedet. 14-25.

Ugyanazzal az agresszív védekezéssel jött ki a második felvonásra a Körmend, ami sok hazai eladott labdát eredményezett. Közel két percet kellett várni az első kosárra, Németh szerezte, majd újabb másfél perc elteltével Dorsey-Walker szerzett két pontot, időt kért Zollner (16-27). Nagyon pontszegény volt ez a játékrész, de három perccel a vége előtt feljött tízre a Zwolle, majd Dorsey-Walker hármasa után plusz 7-nél kért időt a Körmend. Edwards ziccere hosszú vendég gólcsendet tört meg, Dorsey-Walker két büntetővel válaszolt. Turner triplájára is a hazaiak légiósa reagált, majd Van Oostrum harcolt ki egy sporszerűtlent és a két szabaddobását is értékesítette, majd a labdabirtoklás után már csak egy labdányi volt a különbség (35-38). Edwards készítette elő szépen Varnado közelijét, majd remekül védekezte ki az utolsó hazai akciót a Körmend, sőt, Kastrati zsákolásával újra hét pontra hízott az előny a nagyszünetre. 35-42.

A fordulás után Turner köszönt be középtávolról, aztán Taylor zsákolása jelentette újra a kétszámjegyű különbséget, de egyből jött a válasz. Újabb hazai eladott labda, újabb remekül kihasznált vendég gyorsindítás, 37-48-nál jött az időkérés. Schilder volt pontos távolról, aztán Taylor küzdött nagyot a palánk alatt 2+1 pont lett a jutalma. Kiegyenlített csata folyt a pályán ebben az időszakban, ami azt jelentette, hogy végig őrizte a körülbelül tízpontos előnyét a Körmend. Ekkor jött D. Van Oostrum hármasa, majd Dahlman faulttal együtt értékesített kétpontosa, Zollner pedig időt kért (48-54). Felszívták magukat a hazaiak, egy saroktripla után már csak kettő volt közte. Hiába Kastrati és Edwars jó betörései, újabb hármas érkezett a hollandoktól (57-58). Kapcsoltak a piros-feketék, két jó védekezés és támadás után négy pontot szereztek zsinórban, ezúttal Van Den Belt hívta pihenni a játékosait, a negyed végére végül három maradt a félidei hétből. 62.65.

Hazai pontokkal indult a záró etap, majd Taylor dobott két büntetőt. De Pagter négy pontjával fordított a Zwolle, az első perc után vezetett újra a meccsen, de csak pár másodpercig, érkezett ugyanis Varnado a túloldalon (34. perc: 68-69). Ferencz harcolt ki egy faultot dobás közben, de csak az egyik büntetőjét dobta be. Varnado is így tett, ő is csak a másodikat küldte a helyére, hárommal ment a Körmend. Majd érkezett Turner, akinek viszont nem remegett meg a keze, 68-73 volt a vendég előny, de Dahlman szépen forgatta be az emberét, majd Walker talált utat a gyűrűig. Érkezett azonban Ferencz, aki lélektanilag nagyon fontos hármast süllyesztett el 3 perccel a vége előtt (72-76), majd szerzett egy labdát is ami után Taylor állhatott a vonal mögé, ráadásul a labda is a Körmendnél maradt, ugyanis kis tanácskozás után sportszerűtlent ítéltek a játékvezetők. A center mindkét szabaddobása kimaradt, ráadásul a labdabirtoklást sem sikerült kihasználni, míg a túloldalon Van Oostrum szlalomozott végig (74-76). 1:47-tel a vége előtt eladta a labdát a vendég együttes, Dorsey-Walker pedig egy hármassal büntetett, időt kért Matthias Zollner (77-76). Az ezt követő akcióból nem sikerült kosarat szerezni, ugyanis lejárt a támadóidő, Dorsey-Walker pedig sportszerűtlent harcolt ki. Csak az első büntetőjét dobta be, viszont a Zwolle jöhetett oldalról 51 másodperccel a vége előtt, 78-76-os állásnál. Kivédekezte a Körmend, majd Turnert lökték meg ziccer közben, ő jöhetett a vonalról. Nem remegett meg a keze, 20 másodperc maradt, egál állásnál. Dorsey-Walker az utolsónak szánt támadást elegyénieskedte, 0.8 másodperce maradt Ferenczéknek, de csodát nem sikerült tenni, jöhetett a hosszabbítás. 78-78.

Az extra ráadást Németh visszatett támadólepattanója nyitotta, aztán Varnado maradt higgadt a vonalról (78-82). Dahlman csinált helyet magának a palánk alatt, Taylor pedig jókor volt jó helyen, 80-84-nél jött a hazai időkérés, 3 perc volt hátra. Újfent Dorsey-Walker volt az, aki tartotta a lelket az övéiben, de Varnado 2+1-es akciója már ötpontos körmendi előnyt eredményezett. Kevesebb, mint két perccel a vége előtt Walker szerzett két pontot, amire Ferencz duplája érkezett (84-89). Egy-egy büntető jött mindkét oldalról, Van Oostrum hozta fel két pontra az övéit 16 másodperccel a vége előtt. Ferencznek ütöttek oda a vendégek, aki hidegvérrel küldte a helyére mind a két szabaddobását (88-92). Még hét másodperccel a vége előtt sem dőlt el a meccs, a hollandoknál Van Oostrum gondoskodott erről. Újra jött a fault, ezúttal Varnado dobott biztos kézzel. Innen már nem tudtak felállni a hazaiak, izgalmas meccsen szerezte meg az első győzelmét a Körmend a második csoportkörben. 90-94.

(Via BB1.hu)

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.