Horváth Ferenc csapatai soha nem játszanak töketlen focit

Farkas Bazsi 2019-01-07 07:04:00
Ezt a Szombathelyi Haladás ukrán védője, Jurij Habovda nyilatkozta.

Ha van, ami napi szinten foglalkoztatja a szombathelyieket az a Haladás sorsa. Talán nem is nagyon kell taglalni miért. A zöld-fehérek tök utolsók a tabellán, ott táncolnak a kiesés szélén, pedig idén 100 éve annak, hogy a klubot megalapították.

A helyzet komolysága miatt kértünk is egy interjút Illés Bélától, a focicsapatot működtető cég egyik tulajdonosától. Illés személyesen ígéretet tett arra, hogy a téli szünetben rendelkezésünkre áll. Az utolsó őszi meccs óta azonban hiába hívjuk, vagy küldünk sms-t nem válaszol. Kerestük más csatornákon is, egyelőre azonban sem a csapat sajtósa, sem pedig annak ügyvezetője nem tudott segíteni abban, hogy elérjük a célunkat. Azért nem adjuk fel. 

Az ukrán football24 kisebb halra utazott és sikerült is nekik beszélgetés készíteni a csapat ukrán védőjével, Jurij Habovdaval. A csakfoci.hu nyomán mutatjuk most mi is a kérdés-válaszokat. 

A Haladás gyenge őszi szerepléséről

– Sok összetevős a probléma. elkezdtük egy edzővel az idényt, aztán több szerencsétlen meccs után jött a váltás, és egy másik edző, így nagyjából újra is kellett mindent kezdenünk. Rengeteg hibát követtünk el, büntetőket is rontottunk, miközben sok gólt kaptunk a meccsek hajrájában. Nagyon nehéz így pszichológiailag is összekapni egy csapatot. Az egyik meccsen legyőzzük a Ferencvárost, aztán kikapunk a kiesőjelölttől. Hiányzik a stabilitás a csapatunkból.

Horváth Ferenc vezetőedzőről

– Jó ideje ismerem már, hiszen Balmazújvárosban is együtt dolgoztunk. Az érkezése számomra egy kellemes meglepetés volt, nekem ő olyan, mintha az itteni “apám” lenne. Nagyon jól megértjük egymást, sokat beszélünk angolul, igyekszem segíteni a munkáját, ő pedig a csapat egyik vezéralakjaként tekint rám. Nagyon “ukrán” mentalitása van az edzőnknek, tetszik neki, ha egy csapat foggal-körömmel harcol a pályán. Az ő csapatai soha nem játszanak töketlen focit. Támogatom mindenben és biztosan állíthatom, hogy nem miatta vannak ilyen rossz eredményei a Haladásnak.


A magyar bajnokság színvonaláról


– A színvonal nagyjából olyan, mint a fehérorosz bajnokságban, az viszont tény, hogy a magyarok sokkal jobb hangulatot csinálnak a stadionokban. Szinte minden aréna új a bajnokságban. Ami az ukrán pontvadászatot illeti, ugyan 5-6 éve nem játszottam otthon, de beszéltem néhány ismerősömmel és azt hallom, elég lehangoló a helyzet. De a Sahtar, a Dinamo vagy Zorya miatt alighanem elmondható, hogy az egy erősebb bajnokság.

A Ferencváros legyőzéséről és Rebrov, illetve Petrjak reakciójáról

– Petrjakkal nagyon jó a kapcsolatom, rendszeresen beszélünk, mióta ide igazolt. Nagyon vártuk már az egymás elleni meccsünket. Nagyon jó hangulatú találkozó volt, nagy csatát vívtak a csapatok, a stadion is tele volt. Nekünk van az egyik legjobb szurkolótáborunk az országban, nézőszámban is csak a Ferencváros áll igazán előttünk. Olyan, mintha nem is 10, hanem 30 ezer drukker lett volna a stadionban.

Más az itteni szurkolói kultúra, mint az ukrán, itt nem csak kiabálnak, de sokat énekelnek is a drukkerek, tényleg olyan a lelátói hangulat, mint egy nagy európai bajnokságban.

A meccs után beszéltem néhány szót Petrjakkal, akinek persze nem volt olyan jó kedve. Sok szerencsét kívántam neki és bajnoki címet, mert őszintén szólva a többi klub közül nekem a Ferencváros a legszimpatikusabb. Nekem tetszik, ahogyan futballoznak és persze szorítok a honfitársnak, Rebrovnak és Petrjaknak. 

Szólj hozzá!

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.