Horváth Attila: váljon nyilvánvalóvá, ki hazudott, ki mondott igazat!

BZ 2019-09-13 15:45:00
Az Éljen Szombathely tiszta vizet öntene a pohárba vendégmunkás ügyben.

Kedden tartott sajtótájékoztatót Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje a Széll Kálmán utcai egykori NAV-épületben, ami most egy önkormányzati tulajdonban lévő üres épület.

Akkor Nemény kijelentette: nem szeretnék azt ösztönözni, hogy még több vendégmunkás jöjjön Szombathelyre. Ezzel arra utalt, hogy a Széll Kálmán utcai épület helyére a fideszes városvezetés a környékbeliek megkérdezése nélkül vendégmunkás-szállót tervezett építeni. Neményék ekkor azt mondták, a lakossággal közösen döntenének az épület sorsáról, de leginkább fiatal házasok, pályakezdők első lakáshoz jutását szeretnénk segíteni.

Másnap aztán a fideszes polgármesterjelölt, Balázsy Péter is sajtótájékoztatót tartott - szelektálva a szombathelyi médiumok közül, nem mindenkit meghívva - ahol hazugsággal vádolta meg Neményéket.

Dr. Horváth Attila, az Éljen Szombathely önkormányzati képviselője ma a városháza elé összehívott tájékoztatón azt mondta, "amióta a Fidesz vezeti a várost, minden évben több javaslatot tettünk, hogy szociális bérlakások ügyében tegyünk nagyobb erőfeszítést, de a Fidesz rendre leszavazta az ellenzéki javaslatokat."

Majd hozzátette, az új többség létrejötte óta 70 millió forintot szavaztak meg a közgyűlésben a szociális bérlakások felújítására, sőt, a következő évben 100 millió forintos plusz támogatással szerepel ez a terület.

"Úgy gondoljuk, az önkormányzati bérlakások területén komoly elmaradásaink vannak, lehetett volna sokkal jobban csinálni, mint ahogy a fideszes városvezetés tette" - mondta.

Ezért roppant meglepő volt számára az a fordulat, hogy a fideszesek munkásszállást akartak létrehozni ott.

"Nem az a célunk, hogy máshonnan jöjjenek ide dolgozni szerbek és ukránok, hanem az, hogy a szombathelyieknek legyen méltó lakhatási körülménye" - mondta, majd azzal egészítette ki, azokat a helyieket is visszacsábítanák, akik most Ausztriában dolgoznak.

Mivel a fideszes polgármesterjelölt hazugságnak minősítette azt, hogy munkásszállót telepítettek volna a Széll Kálmán utcában, a rendszerváltás óta példátlan döntést hoznának. A SZOVA üzleti tervéhez kapcsolódó döntést tárgyaló zárt ülés jegyzőkönyvét nyilvánosságra hoznák, hogy kiderüljön, ki szavazott a munkásszállóra és ki akart bérlakásokat.

"Oldjuk fel a titkot, álljunk ki a szombathelyiek elé, ők el tudják dönteni, ki mondott igazat!" - mondta Horváth Attila.

Egy aláírásgyűjtő ívet nyújtott be a szombathelyi jegyzőnek, amin a közgyűlés tagjai jelezhetik, hozzájárulnak a zárt ülés jegyzőkönyvének nyilvánosságra hozatalához. Az ellenzéki frakció szinte összes tagja aláírta már, a jövő hét elején a hiányzók is aláírják.

"Mi tudjuk vállalni a véleményünket, nyíltan ki tudunk állni minden szombathelyi elé. Tudjuk, hogy ilyen nem volt még, de a jogi lehetőség megvan rá, tegyék meg aláírásaikat, abban a pillanatban minden szombathelyi számára nyilvánvalóvá válik, ki hazudott, ki mondott igazat." - zárta szavait a képviselő.

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák