Horror: Egy pont döntötte el a Sopron-Körmendet

Farkas Bazsi 2019-01-26 20:06:00
Micsoda izgalmak, micsoda izgalmak kérem.

Sopron KC – Egis Körmend 80-79, h.u. (27-12, 12-15, 17-22, 9-16, 15-14)
Bajnokság, 17. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Praksch P., Török R., Goda L. (Forrai S.)

SKC: Warner 28/6, Lemar 24/6, Takács N. 8/6, Dénes G. 4/3, Gordon 8. Csere: London 8/6, Supola -, Wiggins -, Molnár M. -.

Körmend: Thames 16/9, Price 13/9, Ferencz 9/3, Hammonds 14/6, Delas 12. Csere: Bradford 10, Csorvási 5, Németh Á. -.

A hazai pályán eddig abszolút pozitív mérleggel álló Sopron KC a szintén inkább hazai környezetben magabiztos Egis Körmendet látta vendégül az A-csoport 17. fordulójában.

Warner hármasával kezdődött a meccs, majd Lemar nem sokkal később már 9-3-as vezetést érő triplát jegyezett. Beragadt a rajtnál a Körmend, Dénes is távolról talált a gyűrűbe, amire Ferencz triplával reagált – hat perc elteltével viszont már így is 15 ponttal vezettek a hazaiak (22-7). Újabb két pontot tett rá a Sopron, a negyed hajrájába érve a húszért támadott – Csorvási törte meg végül a körmendi kosárcsendet, és a hajrá is jobbra sikerült, mint a kezdés, így 15 pont maradt a csapatok között (27-12).

Felpörgött a vasi együttes, 4-0-lal indított, de erre három soproni pont volt a felelet. Megrázta magát a Sopron, és London zsákolása után már ismét a húszas különbséget „támadta”, amit Csorvási igyekezett visszaverni. A negyed második felében visszaesett a csapatok dobóhatékonysága, bő két percig teljes kosárcsendet hozott ez a periódus – Ferencz talált be kétszer is, ezzel lett mínusz 13 Körmendi oldalról; a félidőt Price triplája zárta, amivel 39-27-re módosult az állás.

Delas találatával hosszú idő után ismét „csak” tíz pont volt a körmendi hátrány, amit a Sopron egy 4-0-s futással duzzasztott vissza efölé. Takács triplájával ismét 15 volt a különbség, Thames távolija csökkentett ezen, majd Hammonds duplája ismét tízre olvasztotta a hazai fórt. Sőt, nem sokkal később ő hozta tízen belülre a vendégeket. Fokozatosan lépett előre a Körmend, így az utolsó másodpercekben már az volt a kérdés: meglesz-e az ötpontos különbség? Bradford kosarára viszont még érkezett hazai válasz Warner révén, így 56-49-ről indult az utolsó tíz perc.

Elrontott dobásokat hozott az első két perc, nem változott az eredmény, Warner büntetői kellettek a góltalanság lezárásához. Erre egy Delas-dupla, majd egy Ferencz-tripla volt a körmendi válasz – bő fél óra alatt jött vissza négyre a Körmend (58-54). Thames is bevágott egy hármast, egyetlen pontra jött fel a Körmend, Lemar keze pedig megremegett, egy büntetőjét dobta csak be – Gordon viszont mind a kettőt (61-57). Hamar eljutott öt faultig a vendég együttes, egy Dénes-büntetővel így tovább nőtt a különbség. Hétpontos hazai vezetésnél körmendi időkérés következett – három és fél perc volt ekkor vissza. Két minutummal a vége előtt Price triplája és Bradford kettese tüzelte fel a vendégeket, időt is kért a hazai stáb. Hammonds zúzott be egy triplát, egyenlő volt az állás fél perccel a vége előtt (65-65), és ez is maradt a rendes játékidő vége – visszahozta a sírból a meccset a Körmend.

Lemar kettesével indult az ötperces ráadás, majd egy büntetőt is bedobott. Ferencz is büntetőkből talált be, aztán Bradford és Gordon váltott kosarat. Minimális volt a különbség a hazaiak javára, aztán egy körmendi támadólepattanó után Thames triplájával először vezetett a Körmend (72-74). Egyenlített majd fordított a Sopron, s minimálisan meg is lépett ismét riválisától, ami döntőnek bizonyult: ugyan Hammonds triplája még talált, ezt már több pont nem követte – 80-79-re a Sopron nyert.


(Via BB1.hu)

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.