Hónapokkal a határidő előtt birtokba vehetik a derkovitsiak az új parkolójukat

BZ 2019-04-17 15:25:00
74 új parkoló könnyíti a Bem-Váci környékén élők napi gondjait.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester és Illés Károly (Fidesz-KDNP)  alpolgármester mellett László Győző (Éljen Szombathely) és Horváth Soma (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) a két érintett körzet képviselői is megjelentek a mai sajtóbejáráson, ahol mindenki jól megnézhette, a Bem József utcai tízemeletesek épülő parkolóját. (Ez valójában a Váci Mihály utca 70. és a Kodály Zoltán utca között épül, de a toronyházak még a Bemhez tartoznak.)

Ritka látvány: városvezetők és ellenzékiek együtt, közösen

Ha valakinek nem volna tiszta, Puskás Tivadar egy mondattal megindokolta, miért épül a parkoló:

"Annyi az autó, hogy kinőttük a várost közlekedés és parkolási szempontból." Ebbe nehéz is lenne belekötni, tény.

Január 10-én indultak meg a földmunkák, mára ott art a dolog, hogy az augusztus 20-i határidő előtt jóval, már májusban megkezdődhet a műszaki átadás. A polgármester azt is elmondta, hogy módosítani kellett az eredeti terveken, mert a terület összes fáját ki kellett volna vágni, így most 20-at megmentettek. Azt a 15-öt, amit ki kellett vágni, pótolni fogják ugyanitt.

Az új parkoló 74 autó befogadására lesz alkalmas, ebből 2 rokkantparkoló lesz. Térköves beállók lesznek, amik közt aszfaltozott közlekedőutak futnak majd. 6 kandelábert telepítenek, 4 padot, 20 cserjét és 15 fát - utóbbiak közül már többet elültettek.

A beruházás 68 millió forint önkormányzati forrásból készül el.

A kivitelezőktől megtudtuk (és saját szemünkkel meggyőződtünk róla), a munka nagy része elkészült. Várhatóan a jövő héten az aszfaltburkolat is meglesz, egy kis tereprendezés és májusban megkezdődhet a műszaki átadás.

László Győző, a körzet képviselője elmondta, nagyon örül a parkoló létrejöttének, külön köszöni Horváth Somának, valamint a körzet előző képviselőjének (Czeglédy Csaba), akik kezdeményezték a parkoló megépítését. Szerinte az a 74 parkoló enyhíteni fogja a parkolási gondokat.

Ehhez Horváth Soma, a szomszédos körzet képviselője hozzátette, hogy a Váci 70. mögötti rész már az ő körzete, viszont innen is a Váci 63-65. előtti nagy parkolót használják a legtöbben. Ha ez a parkoló megépül, mindkét körzetben könnyebb lesz parkolni a környéken.

Jobbra a Váci 70., mögötte a szomszédos körzet

Elmondta azt is, hogy ez csak a kezdet, ugyanis a közgyűlési erőviszonyok átalakulása után a javaslatukra öt helyen megkezdődik új parkolók terveztetése, egy helyen pedig egy éven belül a kivitelezés is megvalósul.

A terveztetés azért fontos, mert egyrészt idő- és pénzigényes, másrészt jogerős építési engedéllyel rendelkező tervek nélkül nem lehet semmit építeni.

Rövidesen elkészülnek tehát a Bem utcai buszforduló, a Rohonci út 29-39. szalagház mögötti parkoló bővítésének, a Szürcsapó utca 26-nál (Rohonci-Szürcsapó kereszteződése) lévő parkoló bővítésének, valamint a Váci 41 mögötti játszótér és a transzformátorház közti terület, valamint a Szürcsapó 8-nál lévő terület tervei.

A Szürcsapó utca 22-nél pedig egy éven belül meg is épülhet az új parkoló.

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák