Hogyan kaphatott önkormányzati támogatást az az egyesület, amelynek elnöke az egyik szombathelyi, önkormányzati bizottságban ül?

Farkas Bazsi 2019-01-25 06:11:00
Polgári, keresztény értékek.

Január 12-én hívta fel magára a figyelmet a Polgári Egyesület Szombathelyért azzal, hogy a Vas Népében megjelentetett egy nyílt levelet, amiben lemondásra szólította fel Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármestert. Szerintük ugyanis Molnár elárulta a polgári értékrendet valló szombathelyi polgárokat azzal, hogy a rendkívüli közgyűlésen megszavazta a rbaszolgatörvény ellenehtetlenítésének javaslatának napirendrevételét. 


Egy korábbi cikkünkben már írtunk az egyesületről. 

Az egyesületet 2002 november 28-án alapították. Két képviselője van Horváth Csaba és Pap Hunor. Mind a két név ismerős lehet, Pap Hunor korábban volt fideszes városi képviselőjelölt, Hende Csaba titkára, egy időben az önkormányzati tulajdonú Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, ahonnan a fideszes többségű közgyűlés váltotta le.


 
Horváth Csaba pedig szintén Fidesz-tag, a párt városi alelnöke, 2010 és 2014 között önkormányzati képviselő. 2014-ben ugyan indult a választáson, ám a körzetben végül nem ő, hanem Horváth Soma (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) nyert.

Az egyesületet 2018-ban az Alpokalja Nagycsaládos Egyesülettel közösen tüntették ki, vehették át az "Év Civil Szervezete-díjat" vehették át a Szent Márton gálán. 2015-ben pedig maga Horváth vehetett át kitüntetést Puskástól, akkor az idősek napja alkalmából az Idősek az idősekért elnevezésű önkormányzati díjat kapta meg.

De nem csak emiatt akadt meg a szemünk azon az egyesületen, amelynek céljai között a nemzeti kultúra, a polgári és keresztény értékek ápolása, kulturális örökség megóvása is szerepel, hanem azért is, 2017-ben 200 ezer forintos önkormányzati támogatásban részesültek. 

Horváth Csaba (Fotó: szombathely.hu/Bodorkós Máté)


Csakhogy a Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke az a Horváth Csaba, aki egyébként a Fidesz delegáltjaként tagja a szombathelyi önkormányzat Gazdasági és Városstratégiai Bizottságnak is. Igaz támogatásukról nem ez a bizottság, hanem a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága döntött, aminek elnöke Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária Horváthtal együtt a Gazdasági Bizottságban is ott ül.

Az egyesület és a szombathelyi fideszes városvezetés jó viszonyát mutatja, hogy a város hivatalos weblapja, a www.szombathely.hu fotós tudósításban számolt be egy 2017-es februári rendezvényükről.

Kerestük a Polgári Egyesület Szombathelyért, hogy megtudjuk igazak e azok az információink, ami szerint az elmúlt önkormányzati ciklusban közel egymillió forintot kaptak a szombathelyi önkormányzattól. Egyelőre azonban nem kaptunk választ.


 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.