HIVATALOS - Nem Szombathelyen játssza NB I-es meccsei nagy részét a szombathelyi női kézilabdacsapat

Vágvölgyi Bálint 2019-08-28 14:55:00
Közgyűlési döntés van róla, ennek ellenére nem mehetnek be a Haladás Sportkomplexumba.

Tegnap már mi is foglalkoztunk azzal, hogy hiába van közgyűlési döntés róla, az NB I-be frissen feljutott Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia továbbra sem juthat be a Haladás Sportkomplexumba. Tegnapi cikkünkben még nem írtuk biztosra, ami most már az: a szombathelyi női kézilabdacsapat Répcelakra kényszerül utazni, hogy lejátszhassa hazai meccseit. Az SZKKA hivatalos közlemény küldött az üggyel kapcsolatban, amit változtatás nélkül közlünk.

 

Negyvennégy év után újra NB I-ben a szombathelyi kézilabda, Répcelakon

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia fennállása legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy veretlenül jutott fel a világ egyik legerősebb bajnokságába, a magyar NB I-be. Történelmi eseményre készül Szombathely, hiszen a városnak negyvennégy év után lesz újra élvonalbeli női kézilabdacsapata.

A népes szombathelyi kézilabda-rajongók ki vannak éhezve, hogy hétről hétre a világ elitjét láthassák élőben, testközelben játszani.

Klubunk vezetősége mindent elkövetett a nyári holtszezonban, hogy megerősítse a csapatot, hiszen kimondott célunk, hogy fiatal tehetséges szombathelyi gyermekeink számára – példaképeket felállítva –, hosszútávon biztosítsuk a fejlődést és az első osztályban való szereplést. A bajnokcsapat gerincét egyben tartottuk, a helyi erők mellé pedig több világsztárt is igazoltunk.

A szakmai stáb a felkészülési időszakban azonban folyamatosan nehézségekbe ütközött. Klubunk értetlenül áll azelőtt, hogy a június 18-i közgyűlési határozat ellenére (melynek értelmében a két városi létesítményben, az Aréna Savariában és a Haladás Sportkomplexumban kaptak volna helyet az SZKKA edzései és mérkőzései) sem mehetett be a város tulajdonában álló Haladás Sportkomplexumba. Sem edzéslehetőséget nem kaptunk, sem felkészülési találkozót nem tudtunk játszani a Rohonci úton, a létesítményt üzemeltető cég ügyvezetője, Gál Sándor ugyanis előzetes egyeztetés nélkül lefoglalta a csarnokot 8-22 óráig terjedő intervallumban.

A magyar válogatott, világbajnoki ezüstérmes és Bajnokok Ligája-győztes játékosokat felvonultató csapatunk emiatt kénytelen volt más megoldás után nézni, és „albérletbe” költözni. Az Aréna Savaria mellett az ELTE-SEK egyetemi sportcsarnokában készültek a lányok.

Utóbbi létesítmény azonban nem felel meg a kézilabda szövetség első osztályra vonatkozó előírásainak, és mivel a magyar bajnok Falco kosárlabdacsapata is megkezdte a felkészülést, az Aréna Savariát sem tudjuk már használni.

Méltatlannak érezzük, hogy ellehetetlenítették történelmi szezonra készülő csapatunkat ahelyett, hogy az egész város összefogna, hiszen mindannyiunk közös érdeke, célja lenne, hogy Szombathely hírnevét tovább öregbítsük.

Természetesen nem várnánk el, hogy előnyt élvezzünk a hatalmas tradíciókkal rendelkező, idén százéves Haladás VSE sportolóival, csapataival szemben, ahogy eddig, úgy ezek után sem kívánunk részt venni semmilyen városi, politikai és egyéb harcokban. Mi továbbra is a fair play szellemét követjük, nem hagyjuk, hogy külső erők egymással szembe állítsák, egymás ellen uszítsák a város sportolóit.

A bajnoki szezon a hétvégén elrajtol, a szövetség és az ellenfelek felé jeleznünk kellett, hol lesz a csapat hazai pályája. Az Alba FKC, a Győri ETO KC, az FTC, a Siófok és az Érd ellen játszhatunk az Aréna Savariában, a többi nyolc riválissal viszont nem tudunk Szombathelyen összecsapni.

Vezetőségünk minden lehetőséget megpróbált, Pődör Zoltán klubelnök tárgyalást folytatott többek között Homlok Zsolttal, a Haladás VSE társadalmi elnökével is, felajánlotta neki, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia Haladás VSE néven – annak idején a Haladás VSE-ben mi hoztuk létre a női kézilabda szakosztályt – képviselje a várost a világ egyik legerősebb bajnokságában, de semmiféle előrelépés, megegyezés nem született.

A méltatlan helyzet megoldása érdekében a megye több városa azonnal felajánlotta segítségét, a répcelakiak elsőként biztosították támogatásukról csapatunkat, melyet ezúton is köszönünk nekik.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a 2019/20-as szezonban az NB I-re is hitelesített Répce Sportcsarnokban játssza hazai mérkőzéseit. A helyiek rendkívül büszkék arra, hogy hétről hétre náluk léphetnek pályára a világ elitjéhez tartozó sztárjátékosok, és nagy szeretettel várnak minden szurkolót az Arany János utcai létesítménybe.

Természetesen klubunk is mindent elkövet majd azért, hogy a szombathelyi szurkolók a távolság ellenére is a lehető legotthonosabban érezzék magukat a répcelaki csarnokban, és bízunk benne, hogy az NB I-ben is számíthatunk lelkes támogatásukra. A kialakult helyzettel kapcsolatban megértésüket kérjük.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetősége

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.