Kép:Pixabay

Hittérítők akartak megtéríteni egy férfit, de az végül úgy felhúzta magát, hogy mindkettőnek behúzott egyet

VPP
2019. június 4. kedd, 08:33
Addig csengettek az ittas férfi házába, amíg el nem szakadt a cérna.

A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a toponári férfit, aki azért dühödött fel, mert két személy a vallásukról akart vele beszélgetni.

 

A vádlott 2019 májusában ittasan kaposvári otthonának udvarán tartózkodott, amikor az utcáról egy hittérítést végző férfi és nő megszólították azért, mert a hitükről szerettek volna neki mesélni. Mivel a vádlotthoz többször kéretlenül csengettek be adományokat gyűjtő személyek, így az invitálás indulatba hozta, ezért a térítőket szitkozódva elküldte, és egy csatornadarabot is feléjük dobott.

 

Azonban a vádlott nem elégedett meg azzal, hogy szidalmazta a sértetteket, hanem a már távolodó térítők után ment és az utcán a férfit ököllel a halántékán megütötte, aki egy közeli ház udvarába menekült, ahová a vádlott a házigazda közbelépése miatt már nem ment be, hanem a még mindig az utcán lévő nőt tovább üldözte, és miután utolérte, egy alkalommal tenyérrel arcon ütötte, majd hazament.

 

A Kaposvári Járásbíróság a büntetett előéletű vádlottal szemben 2 évi próbára bocsátást alkalmazott, amely döntés nem emelkedett jogerőre, mivel az ügyészség súlyosításért, pénzbüntetés kiszabása végett fellebbezett.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás