Fotó: Ugytudjuk.hu

Hiába a rossz szereplés, a Hali meccseire kíváncsiak vidéken a legtöbben

ugytudjuk.hu
2018. október 18. csütörtök, 12:29
Az összes nagyobb csapatsportot figyelembe véve csak a Fradinál van több néző.

A sportstatisztika.blog.hu oldal bizonyos időközönként elkészíti a legnépszerűbb csapatsportok - labdarúgás, kosárlabda, vízilabda, kézilabda, jégkorong - nézőszámaival kapcsolatos elemzéseit. A 2018/19-es szezonban szeptember 30-ig vizsgálta a csapatok hazai nézőszámait. A listán 79 együttes szerepel, a Szombathelyi Haladás a Fradi futballcsapata mögött és a Győri Audi ETO KC női kézilabdaegyüttese előtt a második helyen található. Ebben a szezonban a szombathelyiek négy hazai mérkőzésére - szeptember 30-ig - átlagosan 3966 szurkoló volt kíváncsi. Ez a Haladás Sportkomplexum 8028-as férőhelyéhez viszonyítva 49,40%-os kihasználtságot jelent, vagyis átlagban félházzal mennek a Hali meccsei. A tavalyi teljesen szezonban 3126 néző volt az átlag Szombathelyen, ez egyelőre 27%-os javulást jelent idén.

 

Érdekesség egyébként, hogy a listán az első 20 legnézettebb csapatból 12 labdarúgócsapat, ebből 3 másodosztályú. A maradék 8 között találunk női kézilabda csapatot, férfi jégkorongosokat, női és férfi kosárlabda együttest is.

 

A másik, sok nézőt érdeklő szombathelyi csapat, a Falco KC azért nem szerepel a listán, mert szeptember 30-ig nem játszottak hazai bajnoki találkozót.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás