Fotó: Ugytudjuk.hu
ugytudjuk.hu
2018. október 18. csütörtök, 12:29
Az összes nagyobb csapatsportot figyelembe véve csak a Fradinál van több néző.

A sportstatisztika.blog.hu oldal bizonyos időközönként elkészíti a legnépszerűbb csapatsportok - labdarúgás, kosárlabda, vízilabda, kézilabda, jégkorong - nézőszámaival kapcsolatos elemzéseit. A 2018/19-es szezonban szeptember 30-ig vizsgálta a csapatok hazai nézőszámait. A listán 79 együttes szerepel, a Szombathelyi Haladás a Fradi futballcsapata mögött és a Győri Audi ETO KC női kézilabdaegyüttese előtt a második helyen található. Ebben a szezonban a szombathelyiek négy hazai mérkőzésére - szeptember 30-ig - átlagosan 3966 szurkoló volt kíváncsi. Ez a Haladás Sportkomplexum 8028-as férőhelyéhez viszonyítva 49,40%-os kihasználtságot jelent, vagyis átlagban félházzal mennek a Hali meccsei. A tavalyi teljesen szezonban 3126 néző volt az átlag Szombathelyen, ez egyelőre 27%-os javulást jelent idén.

 

Érdekesség egyébként, hogy a listán az első 20 legnézettebb csapatból 12 labdarúgócsapat, ebből 3 másodosztályú. A maradék 8 között találunk női kézilabda csapatot, férfi jégkorongosokat, női és férfi kosárlabda együttest is.

 

A másik, sok nézőt érdeklő szombathelyi csapat, a Falco KC azért nem szerepel a listán, mert szeptember 30-ig nem játszottak hazai bajnoki találkozót.

 

comments powered by Disqus

Az NB1 utolsó helyezettje fogadja az NB2 utolsó helyezettjét.

Azt mondjuk így már nehéz eldönteni, hogy a műsorszám, vagy a reakciója a döbbenetesebb.

Néhány tízmilliót érő lakásukért embertelen körülmények közt tartották szerencsétleneket.

Mobilszolgáltatóknak adta a tűzoltók tömlőszárítóját a kőszegi önkormányzat, ezért kellett másikra költeni a temetőre szánt pénzből. A tömlőszárítóból antenna lett. Temetkezni urnásan lehet a városban, másra nincsen hely.

Hazánkban a halnak meg a legtöbben kezelhető rákbetegségekben az EU-ban, és mivel a kórházi fertőzések aránya is katasztrófa, a szuperbaktériumok erre rátehetnek egy lapáttal.

Napról napra hidegebb lesz.

Persze ott a tömegközlekedés is, a bérlet olcsóbb.

Twitter megosztás Google+ megosztás