Erős széllel, nagy esőkkel támad ránk a délutáni hidegfront

ugytudjuk.hu 2019-06-27 07:30:00
Sajnos nem hozza magával a várva várt enyhülést, pedig nem lenne rossz az afrikai hőségcunami előtt egy kis felfrissülés...

Bár tegnap megírtuk, hogy Vas megyére is riasztást adtak ki a közelgő hidegfront miatt, úgy néz ki, csak átmeneti lesz az enyhülés.

Amire az OMSZ előrejelzése szerint a mai napon számíthatunk: észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet - a legtöbb felhő északkeleten lesz, és nagyjából déltől záporok, zivatarok alakulnak ki. Ezekre nagyobb számban az északkeleti, keleti megyékben és a Dunántúl nyugati, délnyugati részein lehet számítani, másutt kisebb a csapadék esélye. A zivatarokat viharos széllökés, jégeső és lokálisan felhőszakadás is kísérheti. A nyugati, északnyugati szél zivatartól függetlenül is több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de a magasabban fekvő helyeken, illetve a nagyobb városokban ennél melegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 31 és 36 fok között alakul, de egy-egy helyen 37 fok sem kizárt.

Pénteken is napos időre számíthatunk, keleten helyenként több gomolyfelhővel, de pár fokot azárt esik a hőmérséklet, csapadék nem várható. Az északi szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Szombaton szintén a napé lesz a főszerep, keleten helyenként több gomolyfelhővel, esőre sajnos nem számíthatunk. Az északi, északkeleti szelet többfelé  megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható.

Vasárnapra visszatér a hőség, derült, száraz idő lesz. A szél délnyugatira fordul, és néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.