Hétfőn visszatér a tavasz a Dunántúlra

Fehér Buda
2019. április 13. szombat, 17:25
Addig még egy kicsit tűrnünk kell a felhős időt.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte északkeleten, délután másutt is szakadozottabb lesz a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, azonban északkeleten nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szél északkeleten, keleten többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, de nyugaton kissé hűvösebb lesz.

 

Hétfőn délelőtt még változóan, majd délután már gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél megélénkül, az északkeleti megyékben meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

 

Kedden jobbára derült, napos idő várható, de délután a keleti, északkeleti megyék fölé már magasszintű felhőzet érkezhet. Csapadék nem lesz. Többnyire az északkeleti, az Alpokalján a délkeleti szél élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +4 fok között alakul, de elsősorban az északi völgyekben -1, -4 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 17 fok között alakul.

 

Szerdán napos Nyugat-Dunántúlt leszámítva másutt felhős idő valószínű, majd délutántól csökken a felhőzet. Érdemi csapadék nem lesz, de az ország keleti negyedén néhol futó zápor előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, a Zempléni-hegység körül meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között valószínű.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás