Tavaly decemberben szívszaggató videót osztott meg Hende Csaba, Szombathely parlamenti, fideszes képviselője a Facebook-oldalán. Meglátogatta ugyanis a beteg gyerekeket a Mikulással együtt a szombathelyi Markusovszky Kórházban. Ám mivel a szívfacsaró videót a szavak nehezen adják vissza, így inkább megmutatom azt.

 

Hende Csaba

A beteg gyermekekkel való törődés mindnyájunk kötelessége. (a videóhoz kérem kapcsolja be a hangot)

 

A dolog szépséghibája csupán annyi, hogy nem minden beteg gyereket az ambulancián kezelnek, sajnos jó néhányan az infektológiai osztályon vannak. Most is, és voltak jópáran decemberben is. Aki ismeri a kórházi épületek elhelyezkedését azt tudja, hogy a gyermek ambulanciára a kórház udvara felől úgy lehet bemenni, hogy a látogató elsétál az infektológiai ablakai előtt. Hende és a Mikulás tavaly decemberben pont így sétált be, az infektológián fekvő gyerekek orra előtt, ők pedig hiába integettek az ablakokon keresztül, a Mikulás végül hozzájuk csak nem ment be. De még csak szaloncukrot sem küldött be nekik. 

 

 

A beteg gyerekek szülei ezen aztán jól felrántották magukat és gyűjtést is szereztek az osztálynak. Karácsonyra 24 csomagot állítottak össze, édességgel, játékokkal, szinezővel, kifestővel és mindennel, aminek egy gyógyulásra váró gyerek csak örülhet. De kaptak ajándékot az ápolók is, kekszet, csokit, kávét. 

 


Az ajándékozás híre aztán az egyik szülő által eljutott az OVB-hez, a német tanácsadó vállalathoz is. Ahol minden évben van egy külön keret a jótékonykodásra. Úgy döntöttek, az idei keret egy részét, 1 millió forintot a szombathelyi kórház infektológiai osztályának ajánlják fel.

 

 

A hatalmas, jelképes csekket pedig ma át is adta az OVB vezető tanácsadója Wittinger Dénes, aki Wittinger Dáviddal együtt a WIT-WIN vezetője is, Schneider Ferenc, osztályvezető főorvosnak. 

 

Az OVB és a WIT-WIN cikkünk megjelenése után azt közölte, hogy tartózkodik mindenféle politikai szerepvállalástól. Az adományt segítő szándékkal adták, függetenül attól, hogy korábban ki mit adott, vagy nem adott a kórházi osztálynak. 
comments powered by Disqus

Sál, sapka, szánkó, hólapát. 

Meg is jutalmazták őket a kemény munkáért.

Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A miniszter szerint szerdán kilenc rendőr sérült meg a demonstárció alatt.

A meggyilkolt papot idén májusban avatták boldoggá.

A Momentum Mozgalom szombathelyi szervezeti elnökének véleménye a rabszolgatörvény elfogadásáról.

Már csigaforgatónk és pásztorgémünk is van.

Az egyik idős asszony súlyosan megsérült.

Kövér László házelnök nagy büntetést ígért, de nem tudja teljesíteni.

Három jármű ütközött össze.

A vétkes kirepült az autójából, a vétlen autóban hárman is megsérültek.

A PornHub összeszedte, hogy milyen pornót néztek idén a legtöbbet.

Ezért túlóráztak kicsit a parlament előtt.

Egy tüntető tette - állítja a rendőrség.

Szombathely egyik kedvenc helye több, mint egy éve zárt be. 

Twitter megosztás Google+ megosztás