Hende Csaba megköszönte Ipkovich Györgynek és az MSZP-nek, hogy megadták a kezdő lökést a Haladás Sportkomplexumnak

Farkas Bazsi 2019-05-24 16:13:00
Mindezt a létesítmény nívódíjának átadásán mondta, majd hozzátette, hogy Nemény András be ne tegye a lábát a komplexumba.

Nagyon vidám kis eseménnyel zárták a hetet péntek délelőtt a fideszes politikusok és a Haladás vezetői. A Sportkomplexum ugyanis tavaly elnyerte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének nívódíját. Ma pedig felavatták azt a táblát, amit a létesítmény az elismeréssel kapott. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Elsőként Gál Sándor a Haladás Sportkomplexum ügyvezetője köszöntötte az egybegyűlteket és azt mondta, kinevezésekor azt vállalta, hogy megtölti élettel a 15,6 milliárd forintból elkészült létesítményt. Azt mondta, ezt sikerült megvalósítani, mivel jelenleg 700 gyerek sportol 50 csapatban. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Mondjuk az nem volt világos, hogy neki ehhez mi köze, hiszen Gál annak a cégnek az ügyvezetője, amelyik a létesítmény üzemeltetéséért felel. Sportszakmai munkát nem végez. Azt a Haladás Labdarúgó Kft., a Haladás VSE és a Haladás VSE Kft. végzi. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Aztán jött a délelőtt fő szónoka, Hende Csaba Szombathely fideszes parlamenti képviselője.

Hende azzal kezdte, hogy ő most valójában egykori Haladás sportolóként áll a pulpitus mögött, és az is kiderült, hogy Hende édesanyjának annak idején Novák Dezső, a híres labdarúgó csapta szelet. De aztán Novák eligazolt, így végül Hende édesapja lett a befutó a mamánál. Aztán felelevenítette, hogy 2012-ben, akkor még miniszterként ült egy kormányülésen, ahol szóba került Székesfehérvár és az, hogy a MÁV ingatlanok kezelését visszaveszi a kormány. Hende ekkor szólt, hogy Szombathelynek is vannak ilyen irányú tervei, támogassák. A helyi ingatlanokat ugyanis az állam tulajdonolta, de a MÁV vagyonkezelésében volt, így a város évi 100 millió forintot fizetett ki a bérlésre. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Hende első körben Ipkovich Györgynek és a Magyar Szocialista Pártnak köszönte meg a létesítményt. 

Azt mondta 2010-ben Ipkovich polgármesterként volt az, aki Orbán Viktor szombathelyi látogatásakor egy levelet adott át a miniszterelnöknek, akit többek között arra kért, hogy mivel a város megérdemelne egy új stadiont támogassa a MÁV ingatlanok megvásárlását azzal, hogy jutányos áron juthassanak hozzá, és egy kis pénzügyi támogatást is kért még pluszban.

Hende azt mondta, végül ingyen kaptuk a területet és kifizették az egész stadiont is, de Ipkovich akciója volt az első nagy lökés afelé, hogy a az új létesítmény felépüljön.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Azt pedig mesterséges feszültségkeltésnek nevezte, ami az üzemeltetést illeti. Hiszen szerinte az épületet annak kell üzemeltetni, akié a terület és akié az ingatlan. Ez esetben pedig a városé, így azt egyértelműen annak is kell fenntartani. 

Nemény András be ne tegye ide a lábát! 


- mondta Hende azzal kapcsolatban, hogy az Éljen Szombathely - szerinte álcivil - frakcióvezetője és a bevándorláspárti szivárványkoalíció, az árulással létrejött  ideiglenes új többség vezetője, miután megtudta, hogy a magyar állam idén és jövőre is 296 millió forintot ad a fenntartásra, egyetlen fillért sem adott a Sportkomplexum üzemeltetésére. Hende szerint az új többség szándékosan akarja csődbe vinni a Sportkomplexumot és veszélyeztetni több száz gyerek sportolását. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Ilyen volt.

Hende azt is hozzátette, hogy vannak akik szerint a környékbeli lakások értéke csökkent azzal, hogy most a stadion ponyváját látják az ablakunkból. Pedig Hende szerint az ingatlanárak nőttek, így semmiképpen sem csökkenhettek a lakások árai. Egyébként pedig egy nívós épületet látnak, ami sokkal szebb, mint a régi volt.


Amúgy korábban több médium is foglalkozott vele, hogy a fehér ponyva vakítja a lakásokban élőket és hogy az új stadion elvette az addigi kilátást. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint


Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester szerint a Sportkomplexum Szombathely szimbólumává nőtte ki magát, amire irigyek a politikai ellenfelek. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint


Homlok Zsolt, a HVSE társadalmi elnöke is felszólalt, bár mintha ellentmondásba keveredett volna saját magával, aki azt mondta, hogy a korábbi létesítmény nem igazán szolgálta ki a sportolók igényeit, bár így is nyertek 14 olimpiai érmet. Az utolsót 2016-ban. Akkor, amikor egyébként még kanyarban sem volt az új stadion. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint


Ja, amúgy a táblát is leleplezték. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint


 

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.