Fotó: Lakatos Péter / MTI

Hatástalanították a Dunából szombat délután kiemelt két bombát, a szombathelyi vonatok közlekedése is helyreállt

ugytudjuk.hu
2019. március 23. szombat, 17:01

Hatástalanították a Duna budafoki szakaszán szombat délután kiemelt két világháborús bombát. A területzárást feloldották, a lakók visszatérhetnek otthonukba - jelentették be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

 

Szombaton bombákat emelnek ki a Dunából, emiatt a szombathelyi vonatok közlekedése is változik

Vágvölgyi Bálint Útlezárások, menetrendi változások, városrész kiürítés. Szombaton emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán tavaly megtalált két, második világháborús robbanótestet, a lakosság biztonsága érdekében a környéken élőknek és dolgozóknak legkésőbb délelőtt 10 óráig el kell hagyniuk a területet, továbbá útlezárások, menetrendi változások is lesznek.


Domokos Péter, a Fővárosi Kormányhivatal igazgatója elmondta, újraindult a forgalom a hatos úton, a vasúti közlekedés is helyreáll.

 

Mintegy négyezer embernek kellett szombaton elhagynia otthonát, az önkormányzati szolgáltatást mintegy hatvan ember vette igénybe. A műveletben több mint kilencszáz ember, a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a kormányhivatal és az önkormányzat munkatársai vettek részt.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás