Hatalmas a tétje a közelgő őszi választásoknak

Fehér Buda 2019-06-07 17:35:00
Erről szólt a tegnap délután Sárváron.

Tegnap délután tartották a Mindenki Sárvárért Mozgalom és a Híd a Jövőnkért Egyesület közös beszélgetőestjét Sárváron. A téma az őszi választás tétje volt, a beszélgetés vendége pedig Németh Péter volt, a Népszava tiszteletbeli főszerkesztője, és a HírKlikk vezető tanácsadója. 

A beszélgetés egy kis kitérővel kezdődött, ugyanis a fórum elején bemutatta a jelöltjeit a sárvári ellenzéki összefogás, erről itt olvashattok bővebben.

Németh Péter elmondta, hogy a tavaszi EP-választás után különösen magas a tétje az őszi önkormányzati választásoknak. Szerinte az emberek egy hosszú, letargikus időszak után vannak túl, rengetegen hiszik úgy, hogy a Fidesz legyőzhetetlen, hiszen a média, a helyi hatalom az ő kezükben van. Tavaly úgy hitték hogy lehet valamiféle összefogással előbbre jutni, de ez akkor még nem jött össze. Németh úgy gondolja, hogy az, hogy ma Sárváron van összefogás, nagyon biztató dolog. 


Az egykori főszerkesztő arról is ejtett pár szót, hogy az EP-választás súlyos kudarc volt a Fidesznek, nem sikerült kétharmadot szerezniük, annak ellenére, hogy rengeteg pénzt elköltöttek.

Németh szerint Orbán rossz lóra tett, azt hitte, hogy az Európai Parlamentben fasiszta áttörés lesz, de nem történt meg, ráadásul még fel is függesztették a pártját a Néppárton belül, perifériára kerültek.

Németh Péter végül még azt is elmondta, hogy most a választókon a sor, hogy a perifériákra taszítsák a helyi kiskirályokat. Hisz abban, hogy ősszel el lehet érni valamit, és úgy gondolja, hogy Sárváron jó csapat állt fel, legyőzhető a Fidesz.

Németh Péter után Varga Zsolt elmondta, hogy közel harminc éve foglalkozik médiával, és úgy látja, hogy Sárváron is ugyanaz a helyzet, mint országosan. A Fidesz elfoglalta a sárvári újságot, a rádiót, és a televíziót. Még az óvodások családi napjáról is a polgármester számol be, látszik, hogy ők uralják a közbeszédet. Azt viszont már észrevették, hogy ennek ellenére már egyre többet beszélnek a városban az összefogásról is. 

Markó Péter,a Vas megyei közgyűlés egykori elnöke, ehhez azt tette hozzá, pozitív visszajelzéseket kapnak a városból, igaz negatív módon.

Ő is érzi, hogy kezdenek jelen lenni a város közéletében, hiszen az egyetlen óriásplakátjukat lefestékezték, és felidézte azt is, hogy Németh Zsoltot, az összefogás polgármesterjelöltjét egy fekete kocsival követték, majd meg is figyelték.

A beszélgetés végén Németh Zsolt elmondta, hogy beszélni kell a közbeszéd helyzetéről. Szerinte a média szinte 100 százalékban valakinek a kezében van, másoknak nincs lehetősége arra, hogy megjelenjenek. Azt is felidézte, hogy hiába rendeztek sajtótájékoztatókat a városban, az a sárvári médiában vagy nem jelent meg, vagy átírták a szavaikat, vagy a média tudósítói egyszerűen el sem mentek az eseményre. Azt is elmondta, hogy szerinte a migránskérdésről beszélni kell, de nem lehet magyarként csak erről beszélni, hiszen ott van az egészségügy problémája, a digitalizáció, a környezetvédelem, és az oktatás, ezekről mégsem esik szó.

Az eseményről videó is készült, itt vissza is nézhetitek a beszélgetőestet:

MINDENKI SÁRVÁRÉRT MOZGALOM élő bejelentkezése-2019 06 06

A beszélgetés vendége volt Németh Péter , a Népszava tiszteletbeli főszerkesztője .

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.