Három hónappal meghosszabbították Haszan F. letartóztatását

Vágvölgyi Bálint
2019. április 24. szerda, 17:00
A terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfit március végén fogták el.

Három hónappal meghosszabbították a Magyarországon elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, Haszan F. letartóztatását - tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerdán az MTI-t.

 

Az Iszlám Állam egyik tagját fogták el Ferihegyen

Vágvölgyi Bálint A férfi három éve az ISIS tagja, lefejezésekben vett részt. Egy szír állampolgár férfit 2018. december 30-án ellenőriztek a Liszt Ferenc repülőtéren. A 27 éves férfi hamis okirattal igazolta a saját, és a vele lévő nő személyazonosságát, ezért a bíróság embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre kiutasította Magyarországról.


Közleménye szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a letartóztatást az ügyészség indítványa alapján, azzal egyezően július 24-ig hosszabbította meg, a gyanúsított szökése, elrejtőzése, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében.

 

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség terrorizmus gyanúja miatt, kitoloncolás során, március 24-én vette őrizetbe Magyarországon a szír férfit, aki három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja, és 2016-ban kivégzésekben vett részt.

 

Tagadta bűnösségét a terrorizmussal gyanúsított szír férfi

Vágvölgyi Bálint A férfi az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetője. Végig tagadta bűnösségét a pénteken terrorizmus gyanúja miatt elfogott szír férfi - mondta az M1 aktuális csatornának a gyanúsított ügyvédje a kihallgatás után. Vágvölgyi Bálint A férfi három éve az ISIS tagja, lefejezésekben vett részt. Egy szír állampolgár férfit 2018.


A Fővárosi Főügyészség múlt csütörtökön azt közölte: a kényszerintézkedés elrendelését követően végrehajtott nyomozási cselekmények alapján a megalapozott gyanú tovább erősödött, ezért az ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítására.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás