Fotók: Bonyhádi Zoltán

Harminc éves tejes zacskót találtak az oladi erdőben

BZ
2019. március 10. vasárnap, 20:12
Ugyanott mohával benőtt, zöldellő autógumit is felejtett valaki.

Elsőként számoltunk be róla, hogy egy ismert szombathelyi edzőnek annyira elege lett abból, hogy teli van szemetelve az oladi kilátó környéke, hogy nagyszabású szemétszedést szervezett.

 

 

Szombaton több mint félszázan ragadtak kesztyűt és szemetes zsákot, az oladi erdőben, hogy megtisztítsák azt a nem oda való dolgoktól.

 

 

Jól érzékelteti a terület elhanyagoltságát, hogy olyan autógumi is előkerült, ami már zöldellett a mohától. Összesen közel 50 nagy zsákot töltöttek meg szeméttel az önkéntesek.

 

 

Az erdőből került elő többek között autókormány, mikrohullámú sütő, számtalan autógumi de több évtizedes tejes zacskó is, amiről még ma is jól leolvasható az ára. Hát ennyire bomlanak el ezek...

 

 

A szemétszedést szervező Dancs Roland elmondta, elég hatékonyan dolgoztak, ebédidőre végeztek a szemétszedéssel. "Azt gondolom, jövőre mindenképpen ismétlünk, de remélem, hogy egyre kevesebb lesz a szemét" - tette hozzá.

 

 

A közös természetszépítés után Roland feleségével, Mónikával közösen zsíros kenyérrel és teával vendégelte meg a kitartó önkénteseket.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás