Halálos iramban: Újpesti hajsza - illegális gyorsulási versenyen razziáztak a rendőrök

Vágvölgyi Bálint
2019. április 14. vasárnap, 11:12
Kilenc autó forgalmi engedélyét vonták be.

Kilenc engedély nélkül átalakított autó forgalmi engedélyét vonták be a rendőrők szombatra virradó éjszaka egy újpesti illegális gyorsulási verseny helyszínén - közölték vasárnap a police.hu oldalon.

 

Éjszakai akció az illegális gyorsulási versenyek ellen

A BRFK és a Nemzeti Közlekedési Hatóság közös ellenőrzése különös figyelmet fordított a fővárosiak éjszakai pihenését zavaró, házilag módosított kipufogórendszerrel átszerelt gépjárművekre.

 

A közlemény szerint a BRFK és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai pénteken nem sokkal éjfél előtt zárták le az Ipari park és az Óceánárok utcát a Megyeri út és Külső Váci út között. A másfél órán át tartó razzia során 53 autót ellenőriztek, a járműben lévők adatait is egyeztették.

 

Az ellenőrzés kiterjedt a gépjárművek műszaki állapotára, vizsgálták, hogy az autók szerepelnek-e a körözési listán.

 

A kilenc bevont forgalmi engedélyű autó közül többnek a kipufogórendszerét alakították át, volt olyan is, amelyiknek a futóművét módosították.

 

A szabálytalan kipufogórendszerrel üzemeltetett járművek "jelentős hanghatással zavarták a fővárosiak nyugalmát, pihenését" - írták a közleményben.

 

A razzia során a rendőrök két esetben forgalmi engedély hiánya miatt helyszíni bírságot szabtak ki, egy ember ellen a kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt tettek feljelentést.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás