Hadházy: Aki nem az összefogásban indul, amögött a Fideszt lehet sejteni

Farkas Bazsi 2019-02-20 20:01:00
Az országgyűlési képviselő azt mondta, együttműködés és munka kell egy sikeres önkormányzati választáshoz.

Pár napja ismét Szombathelyen járt Hadházy Ákos független ellenzéki, országgyűlési képviselő. Hadházy legutóbb novemberben nem engedték be a Berzsenyi Könyvtárba, pedig előre lefoglaltak egy termet. Akkor azzal az indokkal mondták le, hogy nem lesz ideje azt kitakarítania a személyzetnek

Hadházytól a keddi fóruma után kérdezhettünk mi is.

Hogy áll most az aláírásgyűjtés, mennyi szignónál járnak?

Az utolsó számolás még karácsony előtt volt, akkor 380 ezernél jártunk. Ahogy most az aláírásgyűjtők elmondták, és nagyjából összesítették olyan 450 ezernél járunk. Eddig a hideg miatt az volt fontos, hogy szervezet formában menjünk kopogtatni a lakásokra, lassan vége a hidegnek, így most az lesz az egyik fő szervezési feladat, hogy a standokkal kint legyünk, hogy megtaláljanak majd minket. 


Beszéljünk helyi dolgokról, ha már Szombathelyen van. Az országban elsőként itt valósult meg az összefogás az önkormányzati választások kapcsán. 

Én a sajtóból értesültem róla első körben, aztán nyilván, amikor jövök, akkor itteni beszélgetéseim alatt is tájékoztatnak az aktualitásokról. Ami a fontos lenne, az az, hogy az együttműködés az csak egy alapkő. Sajnos ez az alapkő hiányzott a 2018-as választásokon, de az biztos, hogy ez az alap. Innen kell építkezni, sok munka van még vissza, sok elszántság kell. Az nem lesz elég, ha csak azok dolgoznak a sikerért, akik a kirakat emberek, hiszen az is egy kérdés lesz, hogy mennyien segítik őket. 

Akkor ez egy minden szinten összmunka? Aláírásgyűjtés és önkormányzati választások?

Kevés a lehetősége az ellenzéknek, így csak sok munkával lehet eredményt elérni. Sok képviselőjelöltnek kell végigjárnia a körzetét, akár úgy, hogy hóna alá csapja a mi európai ügyészséghez való csatlakozást támogató ívünket. Aki nem képes komplexen látni ezeket a dolgokat, az nem jó ellenzéki képviselő jelöltek. 


Ezen felül látni kell, hogy adósak az ellenzéki pártok a választás, a tiszta választás garantálásával. 2018-ban 10 ezer helyből mindössze 5 ezerben volt ellenzéki delegált a választókerületi ellenőrök között. Azt nem szabad hagynunk, hogy ez most is így legyen, és már az EP választáson biztosítani kell az ellenőrzést. Semmilyen csalásnak nem szabad teret hagyni.


Együttműködés és munka.

Na meg az elszántság. Jó az, hogy vannak összellenzéki megnyilvánulások, jó az, hogy az ellenzéki pártok tagjai tudnak egymással beszélni. De még mindig ott van a köztévé ügye, a propaganda ténye. Nem szabad hagyni, hogy a magyar köztévé így működjön, és, hogy csak akkor jelenjenek meg ellenzéki politikusok, ha le kell őket járatni. A kormány eddig 3 milliárd forintot költött el ebben az évben propagandára. Az ellenzéknek ennek a töredéke áll csak rendelkezésre. 

Elsöprőnek tűnik most az ellenzék Szombathelyen, milyen módszerekkel kell Ön szerint számolniuk?

Biztos, hogy lesznek kamupártok. 2014-ben is voltak, miért lenne ez másképp. Jönnek majd az álcivilek, álpártok, minden egyéb, a Fidesznek erre megvan a pénze. Ezek erejének tompítására én két dolgot mondanék. Az egyik, hogy az összefogásban jó jelöltek kellenek, és nem csak az összefogásban résztvevő pártokból, egyesületekből szabad jelöltet állítani, hanem akár azokon kívülről is. (Ez Szombathely esetében így van. szerk.) A lényeg, hogy rátermett emberek legyenek. 

A másik pedig, hogy azt mindenkinek látnia kell, hogy azok a jelöltek, aki mögött nem az összefogás áll, azok a Fidesz jelöltjei.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.