György István Péter: A Gothard kastély segítség nélkül nem tud felébredni a mély kómából

ugytudjuk.hu 2019-08-31 16:39:00
"Herényben, kastélyügyben a politikai lufi rég felrobbant" - áll olvasói levelében.

2014-ben Herényben a Gothard kastély még tele volt élettel. Virágok nyíltak a gondozott kiskertekben. Ma, 2019-ben, csupán egy szellemkastély, csak a denevérek vigyáznak a szebb napokat megélt épületre. Minden az enyészeté, kitört ablakok, omladozó vakolat, sokszor égig érő fű az udvaron. Ha körbenézünk, Szombathelyen is sajnos találunk több olyan közös értéket, ami ugyancsak évtizedek óta az enyészeté. Fel-felreppennek néha politikai marketing céljából hírek, de érdemi változás nagyon sok esetben nem tapasztalható.

Az 1-es választókerületben (Herény-Kámon, Minerva-lakópark) is vannak évtizedes elmaradások. Szerencsére egyre többen tesszük szóvá azokat és nagyon sokan vagyunk olyan véleményen, hogy ez a továbbiakban így nem folytatható. A szükséges források töredékét sem teremtették elő a legutóbbi három ciklusban a választott képviselők. A közgyűlésben alig hallottunk Herényről, Kámonról, a Minerva-lakóparkról. Nem volt, aki nyíltan, bátran, határozottan és rendszeresen visszatért volna arra a kérdésre, hogy a városi költségvetésből ide is adjanak pénzt az infrastruktúra fejlesztésére.

Itt is adófizető polgárok élnek. Legalább lássanak vissza valamit helyben a befizetett adóforintjaikból. Így az évtizedes gondok megmaradtak.

Köztük a Gothard kastély felújítása, Saághy utca, 87-es elkerülő megépítése, utak kátyúzása, gyalogjárdák építése, csapadékvíz elvezetése és sorolhatnánk tovább. Bizonyára több EU-s pályázatot is be lehetett volna vetni! Ehelyett sajtótájékoztató a kormánypárti képviselők részéről Herényben, a Gothard kastély udvarán. Kastély rekonstrukciós felújításának átadási határideje 2018.03.31-e volt.


Ugye mindenki tudja, hogy ez csupán egy politikai lufi volt és rég kidurrant. A Gothard kastély állapota napról-napra tovább romlik, már lélegeztető gépen van és nagyon mély kómás állapotban.

Bebizonyosodott, hogy mindez, ami az utóbbi években itt történt a rekonstrukció ügyében, nem más, mint a választópolgárok nyílt becsapása. Kizárólag önző politikai érdeket képviselt, mert a felújításból nem lett semmi.

Csak a kastélyban élőket kellett hamar kilapátolni onnan. Közülük sokan már 50 éve ott éltek és sírva távoztak. Na, ebből az átgondolatlan és felelőtlen magatartásból van elege az embereknek.

Úgy érzik és már ki is mondják, hogy csupán eszközök a hatalom kezében! Elérkezett az ideje annak, hogy a helyben élő polgárok összefogjanak, és alulról újra építkezzenek, mert felülről ezt helyettünk nem fogják megtenni! Az is értelmezhetetlen számunkra, hogy miképp képviselnék másképp a lakosság érdekeit azok, akik eddig sem teljesítették a tőlük elvárható minimumot a polgárok érdekében!

(György István Péter)

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.