A nyugati határszélen csaknem dupla annyiba kerül egy ingatlan, mint Hajdú-Biharban

Papp László Tamás 2020-12-29 18:04:00
Pest és Fejér megye ennél is drágábbak, Békés megye viszont a legolcsóbb.

Az ingatlan.com adatai szerint Hajdú-Bihar megyében 106 ezer forint, Győr-Moson-Sopron megyében 194 ezer forint a négyzetméterár 2020 végén. Pest és Fejér megyében 200 ezer forint alatti kínálat nincs, ami arra utal, hogy a főváros közelsége is fontos szempont – közli az MTI. A nyugati határszélen található kis településeken majdnem kétszer drágábbak az ingatlanok a keleti országrésznél. A legolcsóbb, 57 ezer forintos kínálati árat Békés megyében találták, miközben Veszprém megyében négyzetméterenként 250 ezer forint felettiek is megfigyelhető. 

A falusi csok már a tavalyi bevezetést követően is sok kistelepülésen növelte az ingatlanpiaci forgalmat. Jelentősen nőtt a lakásbővítésre és felújításra felvett támogatások aránya a hivatalos adatok szerint. Az első fél évben a felújításra, lakásbővítésre fordított folyósítások száma az egy évvel korábbihoz képest 14-szeresére, összegük pedig 25-szörösére nőtt. A falusi csokot július végéig közel 13 ezer család vette igénybe. A családtámogatási kedvezményt 2019 júliusa óta 2486 kistelepülésen igényelhetik a gyermeket nevelők. A falusi csok jövőre további 192 településre terjed ki, vagyis a magyarországi települések 84 százalékára.

Az Otthon Centrum közvetítésével értékesített ingatlanok közül a legtöbbet, 400 millió forintot egy a főváros II. kerületében található villa magasföldszinti 12 szobás lakásáért fizettek az idén - közölte az ingatlanközvetítő hálózat kedden az MTI-vel.A legkisebb ingatlan pedig amelyet értékesítettek egy Zuglóban található 9 négyzetméteres minigarzon volt, amelyet a vevő négyzetméterenként 833 ezer forintért vásárolt meg.

A legdrágább használt családi házak 300 millió forint környékén keltek el idén, míg a legolcsóbbakért 850 ezer és 1,5 millió forint közti összeget fizettek a vevők. Az előbbiek jellemzően Budapesten a XII., a XI., és a XVII. kerületben találhatóak, míg utóbbi kategóriába azok az aprófalvak tartoztak, ahol a lakosság száma nem haladta meg a néhány százat.   

Az egy négyzetméterre vetített fajlagos árat tekintve az országban a csúcsot a főváros III. kerületében mérték, ahol az ingatlanok négyzetméterenkénti ára jellemzően meghaladta az 1 millió forintot. A skála másik végén azok a családi házak állnak, amelyekben az egy négyzetméterre vetített fajlagos ár 8 és 20 ezer forint között mozgott, erre találtak példát Bács-Kiskun, Borsod, Hajdú-Bihar megyei kistelepüléseken, Veszprém és Vas megye falvaiban is.

Szólj hozzá!

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.

LMP: nem halogatható a béremelés a felsőoktatásban!

Kanász-Nagy Máté értékelése szerint a kormány "magára hagyta" a felsőoktatásban dolgozó oktatókat és kutatókat.

56-57 négyzetméteres ingatlanra futja 30 millió forintból most Szombathelyen

A vármegyeszékhelyek közül, az első két hónap tranzakciói alapján Békéscsabán kapható 30 millió forintból a legnagyobb alapterületű, 103 négyzetméteres használt lakás.