Govens helyett valószínűleg új honosítottja lesz a kosárválogatottnak

Vágvölgyi Bálint 2019-02-04 13:29:00
Sztojan Ivkovics a szombathelyi világbajnoki selejtezőről is beszélt.

Utolsó két világbajnoki selejtezőjére készül a magyar férfi kosárlabda válogatott. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány ugyan csak a férfi kupadöntő másnapján, február 17-én találkozik a csapatával, de már a néhány napos felkészülésre és a két mérkőzésre koncentrál. Az MKOSZ hivatalos honlapja készített interjút Ivkoviccsal.

– Két meccsünk van hátra a világbajnoki selejtezőkből. Milyen érzésekkel várja az olaszok és a horvátok elleni selejtezőket?

– Az első selejtezőkör után csatlakozott a csoportunkhoz Olaszország és Horvátország, valamint a rendkívül nehéz ellenfélként ismert Hollandia, s ne feledjük, hoztuk magunkkal Litvániát és Lengyelországot. Négy gárda a világ legszűkebb elitjéből, valamint a nálunk szintén magasabban rangsorolt lengyelek! Az utolsó selejtezőablak előtt állva pedig nekünk még van esélyünk a világbajnoki szereplésre, s ez mindent elmond arról, hogy hol tartunk most. A srácok mindent megtettek azért, hogy megőrizzük az Európa-bajnokságon kivívott helyünket Európa legjobb tizenhat válogatottja között, ami hatalmas fegyvertény!

– Az olaszok és a horvátok ellen milyen kerettel vágnak neki a selejtezőknek?

– A sportban bármi lehet, bárki megsérülhet, s azt se feledjük, hogy a keret egy meghatározó része még érdekelt klubcsapatával a Magyar Kupán is. De természetesen formálódik a keret. Allen Rosco nem utazik most haza, japán klubjában nagyon fontos mérkőzések várnak rá, így ezúttal mi tettünk egy gesztust a játékos és a klub irányába. Rosco továbbra is nagyon fontos tagja a válogatottunknak, aki mindig, a világ túlsó végéről is azonnal jött a nemzeti csapatba, példaértékű a hozzáállása, igazán megérdemli, hogy most a klubjára összpontosíthasson.

Mivel előre is kell tekintenünk, várhatóan légiós poszton most cserélünk, és egy másik szerkezetben próbáljuk ki a csapatot. A pontos keretet hamarosan megnevezzük a szakmai stábbal.

– A második mérkőzését vívja a világbajnoki selejtezők során a válogatott Szombathelyen. Mi döntött a város mellett?

– Nyugat-Magyarország nagyon fontos bázisa a magyar kosárlabdának, itt olyan tradicionálisan remek kosártáborok találhatók, mint a szombathelyi, a zalaegerszegi, a körmendi, s nincs messze Sopron sem. Tartozunk nekik annyival, hogy a lehető legközelebb visszük hozzájuk a válogatottat.

– Pesten és Debrecenben is telt házak előtt játszanak.

– Igen, és erre rendkívül büszke lehet minden kosárlabdát szerető magyar! Ha valaki akár csak hat-hét évvel ezelőtt azt mondja, hogy a 6500 fős Főnix csarnokban ki kell tenni a megtelt táblát a válogatott meccsén, akkor azt aligha hitte volna el bárki! Erre most a szurkolók megtöltik a legnagyobb csarnokokat, azaz értékelik a férfi válogatott fejlődését, a jó eredményeket. Mi adjon nekünk erőt, ha nem ez?

– Mire számít Olaszországban és a horvátok ellen?

– Elsősorban azt várom, amit mindig: a fiúk tegyék ki a szívüket a pályára Magyarországért, de ezzel egészen biztosan nem lesz gond. Két rendkívül nehéz ellenfél vár ránk, óriási baklövést követnénk el azzal, ha akár csak egyetlen pillanatig megfordulna a fejünkben, kik hiányoznak tőlük. Az olasz és a horvát kosárlabda hihetetlenül erős, de ezt magunk is tapasztalhattuk már testközelből. Becsülettel felkészülünk, mint ahogyan mindig, mert mi minden mérkőzésünkön győzni akarunk!

(via BB1)

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.