Fotó: Bonyhádi Zoltán

Gasper Okorn: Sajnálom és bocsánatot kérek a szurkolóinktól

Farkas Bazsi
2019. március 17. vasárnap, 20:41
A Falco vezetőedzője szerint egyénieskedtek és tanácstalanná váltak, ez okozta a Körmend győzelmét.

Szombat este rednezték meg a Falco - Körmendet, vagyis a vasi el classicót. A meccset végül a Körmend nyerte annak ellenére, hogy a Falco valami brutális 17-0-al kezdte az összecsapást. A meccs után értékeltek a vezetőedzők.


Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek. Jobbak voltak, csapatként, teljesen megérdemelték a győzelmet. Sajnálom, szomorú vagyok, már csak a szurkolók miatt is, akik megérdemelték volna a győzelmet. Harcoltunk, a legjobbat próbáltuk nyújtani, de ma este jobb volt az ellenfél. Még egyszer mondom: megérdemelték. Hiába kezdtünk 17-0-val, három perc alatt soha senki nem nyert még meccset, el is kényelmesedtünk. Utána egyszerűen tragédia volt minden, a második negyed nagyon rossz volt. A Körmend nagyon agresszív védekezésre váltott, jól védekezett, amire mi nem tudtunk reagálni, válaszolni. Nem voltunk szervezettek. Egyénieskedtünk, tanácstalanná váltunk, szinte csak dobáltunk. Ők viszont könnyű kosarakkal megléptek. A védekezésünk még nem is volt annyira rossz, de a támadásainkkal sok gond volt. Erről beszélnünk kell. Az utolsó negyedben volt esély közelebb jönni, de a tiszta dobásokat, ziccereket is elrontottunk. Büntetőket is hibáztunk, még a technikai után is. Ez túl sok volt. Elveszítettük a hazai veretlenségünket. Sajnálom és bocsánatot kérek a szurkolóinktól, de ma jobb volt a Körmend.

 

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok mindenkinek. Nagyszerű atmoszféra fogadott bennünket, véleményem szerint Magyarországon a legjobb. Nekem ez volt az első ilyen derbim edzőként, tökéletes hangulat volt. Az első negyedet jobb lesz teljesen elfelejteni, 0-17-tel kezdtünk, talán meg is ijedtünk egy picit, nyomás alá kerültünk a hangulat miatt, de utána rendeztük a sorokat, keményen harcoltunk, a védekezésünk nagyjából tökéletes volt, együtt dolgoztunk, csapatként. Ez volt a kulcs. Természetesen tizenhét pontos hátrányban is bíztam benne, hogy sikerülhet fordítani, hiszen ismerem a csapatomat, nagyon jól tudom, hogy mire képesek. Nagyon nehéz idegenben játszani, főleg itt Szombathelyen, de tudtuk, hogy mit akarunk, és sikerült rendezni a sorokat.

 

A 7 ponttal és 8 lepattanóval záró Csorvási Milán, az Egis Körmend játékosa a bb1.hu-nak így értékelt:

 

– Nagyon büszke vagyok a csapatra, amiért a rossz kezdés után így fel tudtunk állni. Boldog vagyok, hiszen 0-17-ről sikerült nyerni egy nagyon erős Falco ellen idegenben. Egytől egyig büszke vagyok a csapattársaimra, így kell játszani ahhoz, hogy megverjük a Szolnokot.

 


A hazaiak csapatkapitánya, Váradi Benedek pedig ezt mondta:

– Gratulálok a körmendieknek, megérdemelten nyertek. Csapatként játszottak, ez vezette őket sikerre. Mi is küzdöttünk minden labdáért, ahogy egy ilyen meccsen elvárható, de sajnos ez ma erre volt elég. A 68 pont hazai pályán nagyon kevés, van miről beszélnünk, és fogunk is. Innentől kezdődik a szerda-szombat ritmus, fel kell tudni készülni rá, és oda kell tenni magunkat. Az elején nagyon jó ritmust fogtunk ki, agresszívan védekeztünk, de ahogy láthatták a nézők is, agresszívabb lett a Körmend védekezése, amitől elveszítettük a fonalat. Körmenden ősszel jobban megtaláltuk ennek az ellenszerét, ott is kikaptunk, de ezt a helyzetet jobban kellett volna kezelnünk.

 

 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás