Folytatódnak a tüntetések Szombathelyen

Farkas Bazsi
2018. december 21. péntek, 09:35
Akár már a két ünnep között is utcára szólíthatnak a pártok és a szakszervezetek.

Bár komoly tiltakozások voltak Budapesten és országszerte is a munka törvénykönyvének módosítása, vagy ahogy a köznyelv fogalmaz rabszolgatörvény ellen, Áder János köztársasági elnök tegnap mégis aláírta a Parlament által botrányos körülmények között megszavazott törvénymódosítást.

 

A törvény elfogadásának hírére, Szombathelyen ismét mozgolódni kezdtek az első tüntetést szervező pártok és civil szervezetek. 

 

- Jelenleg egyeztetünk a szakszervezetekkel, de az már most látszik, együtt fogjuk folytatni. Az első tüntetéssel sok impulzust kaptunk, az pedig tisztán látszik, hogy ezt nem lehet annyiban hagyni. Január elején, de már az is lehet, hogy a két ünnep között ismét tüntetni fogunk - mondta az Ugytudjuk.hu-nak Nemény András az Éljen Szombathely! helyi frakciójának vezetője. 

 

A keddi tüntetésen az Éljen Szombathely! Egyesület mellett, az MSZP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az LMP, a DK, a Momentum, a Jobbik, a V, mint Vas és más egyéb civil szervezetek voltak jelen. Nemény megerősítette, hogy most is hasonlóan egységesen fognak megmutatkozni. 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás