Filmbe illő módon mentették meg éjjel a balesetes sérült életét

Vágvölgyi Bálint
2018. október 28. vasárnap, 15:57
Ilyet tényleg csak Hollywoodban látni.

Nem mindennapi sztorit osztottak meg az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. Éjjel fél 2-kor a 112 rendszerén keresztül a mentőkhöz segélyhívás érkezett, hogy egy férfi az összetört kocsijában ül valahol, távol az úttól, nem tudja hol van, és azt sem, hogy mi történt vele. A helyszínt nagyjából sikerült azonosítani, Győr és Győrszemere között, a szántóföldeken.

 

A mentésirányító folyamatosan tartotta a telefonvonalat és próbálta megnyugtatni a mellkassérültet, miközben már a mentők és a rendőrök is a megadott helyen keresték az autóroncsot. A koromsötét, ködös éjszakában az útról semmit sem láthattak, mert mint később kiderült, az autó borulás után még sok száz métert haladt a földterületen, így igen távol került az útpályáktól. A mentésirányító több mint egy órán át, a sérülttel és a mentőegységekkel párhuzamosan egyeztetve irányította a keresést, melynek során a férfi mobiltelefonjának helymeghatározását is használta, és a törött autó elakadásjelző fényeinek bekapcsoltatásával is próbált segíteni a kutatásban résztvevőknek, akik több irányból próbálkoztak.

 

Végül hosszas navigálás után sikerült távolról megpillantani az autó pislákoló fényeit, és a tűzoltók segítségével elérni, és kimenteni a férfit a süppedős, saras földterületen keresztül, akit a rohamkocsi ellátás után kórházba szállított. A mentők, a rendőrök és a tűzoltók kétórás, közös küzdelme sikerhez vezetett, a sérült túlélte a különös balesetet, melynek okát és körülményeit szakértők fogják tisztázni.

 

Országos Mentőszolgálat

Különleges kutató-mentőakció zajlott ma éjszaka Győr közelében. A mentőkhöz éjjel fél 2-kor a 112 rendszerén keresztül érkezett segélyhívás arról, hogy egy férfi az összetört kocsijában ül valahol,...


comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás