Vágvölgyi Bálint
2018. október 28. vasárnap, 15:57
Ilyet tényleg csak Hollywoodban látni.

Nem mindennapi sztorit osztottak meg az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. Éjjel fél 2-kor a 112 rendszerén keresztül a mentőkhöz segélyhívás érkezett, hogy egy férfi az összetört kocsijában ül valahol, távol az úttól, nem tudja hol van, és azt sem, hogy mi történt vele. A helyszínt nagyjából sikerült azonosítani, Győr és Győrszemere között, a szántóföldeken.

 

A mentésirányító folyamatosan tartotta a telefonvonalat és próbálta megnyugtatni a mellkassérültet, miközben már a mentők és a rendőrök is a megadott helyen keresték az autóroncsot. A koromsötét, ködös éjszakában az útról semmit sem láthattak, mert mint később kiderült, az autó borulás után még sok száz métert haladt a földterületen, így igen távol került az útpályáktól. A mentésirányító több mint egy órán át, a sérülttel és a mentőegységekkel párhuzamosan egyeztetve irányította a keresést, melynek során a férfi mobiltelefonjának helymeghatározását is használta, és a törött autó elakadásjelző fényeinek bekapcsoltatásával is próbált segíteni a kutatásban résztvevőknek, akik több irányból próbálkoztak.

 

Végül hosszas navigálás után sikerült távolról megpillantani az autó pislákoló fényeit, és a tűzoltók segítségével elérni, és kimenteni a férfit a süppedős, saras földterületen keresztül, akit a rohamkocsi ellátás után kórházba szállított. A mentők, a rendőrök és a tűzoltók kétórás, közös küzdelme sikerhez vezetett, a sérült túlélte a különös balesetet, melynek okát és körülményeit szakértők fogják tisztázni.

 

Országos Mentőszolgálat

Különleges kutató-mentőakció zajlott ma éjszaka Győr közelében. A mentőkhöz éjjel fél 2-kor a 112 rendszerén keresztül érkezett segélyhívás arról, hogy egy férfi az összetört kocsijában ül valahol,...


comments powered by Disqus

Celldömölk mellett történt tragédia.

Az NB1 utolsó helyezettje fogadja az NB2 utolsó helyezettjét.

Azt mondjuk így már nehéz eldönteni, hogy a műsorszám, vagy a reakciója a döbbenetesebb.

Twitter megosztás Google+ megosztás