Félmeztelenül pózolnak az influenszerek Csernobilban

Fehér Buda 2019-06-13 08:11:00
Néhány lájkért cserébe áthágják az ízléstelenség minden határát.

Hatalmas népszerűségnek örvend az HBO legújabb sorozata, a Csernobil. A sorozat rajongói a premier óta tömegesen özönlenek a csernobili atomkatasztrófa helyszínére, és a közeli szellemvárosba, Pripjatyba, hogy a saját szemükkel lássák, milyen lenne a föld, ha eltűnnének az emberek.

Amire viszont senki sem számított, az az, hogy az internet influenszerei csak lájkvadászatért képesek lesznek elmenni a katasztrófa helyszínére. Az internetet ugyanis elárasztották az olyan képek, amelyeken a hőseink elég ízléstelenül pózolnak a katasztrófa helyszínén.

Például ezé a nőé, aki félmeztelenül gyűjtött magának néhány szívecskét:

-ph: @alkrud_ & @angelinaprotein . . . . -assistant: @d._kramer

1,977 Likes, 2,573 Comments - @nz.nik on Instagram: "-ph: @alkrud_ & @angelinaprotein . . . . -assistant: @d._kramer"

Mások csak simán mosolyognak, miközben a szellemváros különböző pontjain lőnek magukról egy-egy szelfit:

В одиночку на заброшенный энергоблок атомной станции. ________________ Фото сделано в первые минуты, после подъёма на крышу 5-го энергоблока АЭС. К сожалению, фотографировать мог только на телефон. Но ценность этого фото крайне высока. У него есть история. ________________ Далеко не один раз бывал я в Припяти, в ЧЗО в целом. Но третью очередь ЧАЭС, и сам пятый блок все как-то обделял вниманием. Те, кто был там, - говорили, объект впечатляющий, даже эпичнее Дуги будет. Но, пока лично не убедишься, не поверишь. _____ Май. Есть готовый план одиночного похода, с проникновением на третью очередь. Конец мая. Воплощаю план в жизнь. Успешный заброс в Зону. В одном из сел забираю велосипед, оставленный @svyatogr, что упростило перемещение внутри ЧЗО. Два дня в Припяти. И ночь проникновения на новую территорию. _____ В голове только общие представление о местности, о третьей очереди знал мало, но у меня были карты и энтузиазм. И этого достаточно.. Первое, что увидел ночью - градирня, она огромная. К ней ещё вернёмся. Ранним утром - увидел пятый энергоблок вблизи. Он монументален, не меньше. Чистый постапокалипсис. _____ Крыша делится на несколько ярусов, на каждом меня удивляло, то что я вижу. Но когда поднялся на самый верх, - у меня отняло речь. Вполне возможно, это самый удивительный вид, что видел в своей жизни. Впереди, как на ладони - территория ЧАЭС, справа - пруд-охладитель станции, слева - "железный лес", справа - третья очередь, за спиной - хранилище отработанного ядерного топлива, а внизу над котлованом для 6-го блока летают чайки. Это поражает воображение. Словно я герой фильма про постапокалипсис, и это аху*нно! ________________ #chernobyl #nuclearpowerplant #nuclearpower #powerunit #pripyat #exclusionzone #chernobylzone #stalker #urbandecay #urbexphoto #urbanexploration #urbex #chnpp #urban_shots #urbexworld #urbexplaces #abandonedplaces #urbanexplore #atmosphere #awesome #illegal #chernobylzone #заброшенныеместа #чернобыль #зонаотчуждения #сталкер #нелегал #заброшенныеместа

1,353 Likes, 71 Comments - Сергей Странный (@seregastrange) on Instagram: "В одиночку на заброшенный энергоблок атомной станции. ________________ Фото сделано в первые..."

Vagy úgy bepózolnak, mintha a következő albumjuk borítóját tervezgetnék:

#urbex #urbexworld #urbexpeople #urbex_supreme #urbex_underground #urbexing #urbexplaces #abandoned #abandonedworld #abandoned_junkies #abandonedphotography #abandoned_exellence #tchernobyl #tjernobyl #tschornobyl #chernóbil #chernobyl #tsjernobyl #prypiat #prypjat #prípiat #pripyat #stalker #darktourism #chernobylart

205 Likes, 5 Comments - Arkadiusz Wołek (@arkadiuszwolek2) on Instagram: "#urbex #urbexworld #urbexpeople #urbex_supreme #urbex_underground #urbexing #urbexplaces #abandoned..."

A képek már a sorozat készítőihez is eljutottak, ők a Twitteren azt írták, hogy annak ugyan örülnek, hogy milyen sokan látogatnak el a katasztrófa helyszínére, de annak már nem, hogy milyen képek készülnek ott. Craig Mazin, a sorozat írója felszólított mindenkit arra, hogy tartsák észben, hogy egy felfoghatatlan katasztrófa helyszínén állnak, és arra kérte az influenszereket, hogy tartsák tiszteletben azokat, akik az életüket vesztették Csernobilban.

A Buzzfeed felidézi, hogy nem ez az első eset, hogy ilyen képek kerültek fel az Instagramra. 2014-ben ugyanis egy lány az auschwitzi vasúton pózolt. Akkor hatalmas volt a felháborodás a képmegosztó oldalon, sokan nem értették, hogy miért kell több százezer ember halálának a helyszínével felvágni az interneten. Az auschwitzi múzeum azóta rendszeresen kéri a látogatóit arra, hogy legyenek egy kicsit együttérzőbbek, ha a haláltáborban fotóznak.

Auschwitz Memorial on Twitter

When you come to @AuschwitzMuseum remember you are at the site where over 1 million people were killed. Respect their memory. There are better places to learn how to walk on a balance beam than the site which symbolizes deportation of hundreds of thousands to their deaths.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.