Felfüggesztett börtönbüntetés mellett a jogsiját is elvehetik a Zanati úti ámokfutónak

Vágvölgyi Bálint 2019-03-13 14:20:00
Még tavaly történt az eset, most vádat emeltek a fiatal férfi ellen.

Tavaly szeptember elején írtunk először arról az ámokfutóról, akit a szombathelyi Zanati úton száguldozás közben még videóra is vettek.

Ezer jó módja van annak, hogy egy igazi barom legyél. Ennek a szombathelyi sofőrnek a videója egy példa a rosszak közül

ugytudjuk.hu "Forma-1, gyerekek! Én annak születtem! Ha meghalok, akkor meghalok!" "LASSÍTS!" A Jobbik Szombathelyi Ifjúsági Tagozata tette közzé ma azt a videót, amin egy felelőtlen fiatal fiú száguldozik a forgalmas Zanati úton. A videóban az is jól látszik, hogy egy hirtelen fékezés után a kocsi átkerül a négysávos út szembejövő sávjába, hirtelen irányváltoztatásra kényszerítve az érkező teljesen vétlen másik autót.


A Facebookra felkerült videófelvétel alapján indított nyomozást, közúti veszélyeztetés gyanújával a szombathelyi rendőrkapitányság.

Nyomozást indít a rendőrség a szombathelyi Zanati úti ámokfutó Facebook-videója miatt

Farkas Bazsi Tegnap írtunk arról az ámokfutóról, akit a szombathelyi Zanati úton száguldozás közben még videóra is vettek. A Facebookra felkerült videofelvétel alapján indított nyomozást, közúti veszélyeztetés gyanújával a szombathelyi rendőrkapitányság hétfőn - erősítette meg az MTI-nek Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az elmúlt hetekben, napokban több fiatal is életét vesztette megyénk útjain.


A felvételen - amely az elkövető autójából készült - látható, ahogy az autós az egyik legforgalmasabb négysávos úton nagy sebességgel haladva járművével átlépi a záróvonalat; csikorgó gumikkal áttér a menetirány szerinti bal oldalra, csaknem ütközik a szemben szabályosan közlekedőkkel, majd visszatérve hatalmasat fékezve kerüli el, hogy nekihajtson az előtte haladónak.

A Szombathelyi Járási Ügyészség most közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a fiatal férfi ellen.

A vádirat szerint a vádlott a belső forgalmi sávban közlekedett a Zanati úton, amikor szándékosan szabálytalan és veszélyes előzési manőverekbe kezdett. A vádlott először áttért a belső sávból a külső sávba, hogy szabálytalanul, jobbról előzze meg az  előtte  haladót. Ezt követően a vádlott egy, a külső sávban közlekedő autó előzését határozta el, ezért visszatért a belső sávba, azonban ott forgalmi okokból állt egy autó, ami miatt a vádlott az előzést nem tudta befejezni és vészfékezésre kényszerült.

A vészfékezés miatt a vádlott autója átcsúszott a két forgalmi irányt elválasztó záróvonalon a szemközti  sávba, ahol éppen ekkor érkezett egy személygépkocsi, amelynek vezetője csak hirtelen és azonnali jobbra kormányzással tudta elkerülni az ütközést.

A  Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés mellett pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozta a vádlottal szemben.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”