Fotó: Farkas Bazsi

Fekete-Győr András: A magyar fizetéseket fel kell zárkóztatni minimum a cseh, szlovák és lengyel szintre 

Farkas Bazsi
2019. május 11. szombat, 17:10
A Momentum 40 centis kilátók helyett, oktatásra és egészségügyre költené az EU-s forrásokat.

Utca fórumot tartott ma Szombathelyen a Momentum. Mivel a párt nem kapott plakát helyet egyetlen cégtől sem, így egy plakát autóval járják az országot, ezt is megnézhették ma a szombathelyiek. 

 

- A nyugati határszélen közel 80 ezer ember ingázik naponta Ausztriába - mondta a párt elnöke Fekete-Győr András. Valószínű 15 évvel ezelőtt ezek az emberek nem erről álmodtak. Mi azt szeretnénk, hogy a polgárokra ne csak szavazógépekként nézzenek, hanem tegyenek is értük és végre érjék el a magyar fizetések a cseh, szlovák vagy éppen a lengyel fizetéseket. Magyarországon nem bevándorlási, hanem kivándorlási válság van - tette hozzá Fekete-Győr.

 

Az elnök azt mondta, hogy a Momentum EP programja között van az egészségügy és az oktatás rendbetétele, valamint az, hogy tartós munkahelyeken a magyarok jó fizetésért dolgozhassanak. 

 

 

- A célunk az, hogy az EU-s források ne térkövekre, 40 centis kilátókra és kisvasutakra menjenek el, hanem az oktatásra és az egészségügyre - zárta szavait. 

 


Az utcafórumra kilátogatott Raskó György is, aki az Antall-kormány mezőgazdasági államtitkára volt. Raskó a Momentum támogatásáról biztosított és azt mondta, a Momentum a jövő pártja, azt szeretné, ha az Európa Parlamentbe kijutva aktív és kreatív tagja lehetne a Momentum az európai intézkedéseknek. Az pedig fel sem merülne, hogy Magyarország kilép az Európai Unióból. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás