Fotók: Vágvölgyi Bálint

Látványos játékkal és bombabiztos védelemmel győzte le a Falco a Körmendet

ugytudjuk.hu
2019. május 12. vasárnap, 20:20
Simán hozta a Falco a vasi rangadót.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend 94-70 (24-13, 25-22, 23-17, 22-18)

 

A várakozásoknak és tétnek megfelelően fantasztikus hangulat, és teltház várta a csapatokat vasi El Clássicón. A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, a körmendieknél nehezen indult be a pontgyártás, de meglógni nem tudtak a hazaik.

 

 

9-9-nél már egál volt a mérkőzés, de a negyed hajrájában ismét begyújtotta a rakétákat a Falco. Perl Zoltán és Váradi Benedek remekül játszott. A Falco szigorított a védekezésén, jobban ültek a dobásaik. A másik oldalon is akadtak jó teljesítmények, de a szombathelyiek végül 10 pontos előnnyel mehettek a rövid pihenőre.

 

A második etapban többször is komoly rohamokat indított a Körmend, hogy utolérje ellenfelét, de Mathias Zollnernek két perccel a nagyszünet előtt, 40-29-nél ismét időt kellett kérnie. Thames triplájával el is kezdték a zárkózást a körmendiek, de 10 másodperccel később Bruinsma is betalált távolról. Az utolsó percre 43-33-al érkeztek a csapatok, Perl Zoltán triplája után pedig ismét körmendi időkérés jött. Thames dobott ugyan egy duplát, de Balmazovics triplája volt az első félidő utolsó kosara. 49-35.

 

 

Perl Zoltán kosarával kezdődött a második félidő, majd Bruinsma zsákolt egy tetszetőset. Az első körmendi kosarat Delas szerezte, egyik büntetőjét dobta be. Reddic a 25. percben egy duplával tette közé a “húszat”. Időt is kértek a vendégek, akik szemmel láthatóan teljesen elvesztették a ritmust. Az időkérés után ismét zárkózni kezdett a Körmend, hat pontot gyorsan ledolgoztak a hátrányból. A szombathelyiek azonban nagyon jó napot fogtak ki, a negyed végén ismét hússzal vezettek. 72-52.

 

Csorvási Milán duplájára Bruinsma válaszolt egy triplával. Falco továbbra is diktálta a tempót, a piros-feketék rossz napot fogtak ki, hiába próbáltak meg mindent nem tudtak közelebb férkőzni. A sok “kudarc” felőrölte a vendégek idegeit, ezt hűen tükrözte az is, hogy a kipontozódó Hammonds a játékvezetőkre rálegyintve még egy technikait is összeszedett.

 

A Falco győzelme megérdemelt, de a Körmendet is dicséret illeti hiszen egy percig sem adták fel a mérkőzést. 94-70.

 

A Körmend sorsa továbbra is a saját kezében van, ha legyőzik a Szolnokot a középház utolsó fordulójában, akkor ők vágnak neki az első helyről a rájátszásnak.

(BB1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás