Ezért fájhat a fejed, görcsöl a hasad

ugytudjuk.hu
2019. február 11. hétfő, 06:44
A hétfői időjárás erősen felelőssé tehető.

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a nap második felétől már szakadozottabb lehet a felhőzet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Elsősorban a déli és keleti megyékben várható eleinte még több helyen eső, míg az ország más tájain már csak futó zápor, esetleg hózápor fordulhat elő.

 

Az északnyugatira forduló szelet elsősorban a Kisalföldön és a Bakonyban kísérhetik viharos széllökések.

 

A hőmérséklet csúcsértéke 4 és 9 fok között alakul. Késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

 

Ha érzékeny vagy a hidegfrontra, van egy rossz hírünk:

 

Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

 

A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg.

 

A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás