Fotó: Farkas Bazsi

Emberek! Végre van elektromosautó-töltő a szombathelyi belvárosban

Farkas Bazsi
2019. január 7. hétfő, 19:50
Igaz, hogy még nem az ingyenes fajta, de legalább van.

Pontosan két napja vettem észre, hogy a kilógó kábelcsonk helyett, most már elektromosautó-töltő áll a Hollán Ernő utca felújított szakaszán. Gyorsan ki is ugrottam megnézni, hogy akkor ez most micsoda.

 

A töltőt a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozó e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. telepítette, és bár elektromos autó híján én magam nem tudtam kipróbálni, hogy a kút működik-e, de a monitoron megjelenő üzenetekből arra lehetett következtetni, hogy nagyon is. Ez a töltő nem ingyenes. A bankkártyával vagy applikációval lehet belőle áramhoz juttatni az elektromos négykerekűt.

 

A beruházás annyira friss, hogy egyelőre az üzemeltető cég weblapján a működő kutak listáján nem is lehet megtalálni.

 

Az információs térképen pedig egy villámmal jelzik, hogy a szombathelyi Hollán Ernő utcában valami hamarosan lesz.

 

Legutóbb novemberben volt egy az atlatszo.hu-val közös cikkünk, amiben azt taglaltuk, hogy Szombathely valamiért nem teper azért, hogy minél jobban kiépüljön az elektromosautó-töltő hálózat.

 

A mai legfrissebb körbekocsikázásom eredménye azt hozta, hogy a zeneiskola mögötti töltő még mindig nem üzemel, és a Haladás Sportkomplexum parkolójába telepített töltőn is hiába akarna valaki tankolni.

 

November végén a szombathelyi városháza azt nyilatkozta, hogy hamarosan 5 új elektromos töltőt szereznek be a Jedlik Ányos program segítségével. A zeneiskola mögötti töltőt azokkal közössen fogják majd üzembe helyezni. 

 

Mivel az iskola parkolójában még mindig üzemen kívül van a töltő, így biztos, hogy a Hollán Ernő utcai villanykút nem a beszerzés alatt álló 5 töltő egyike. 

 

A frissen telepített elektromosautó-töltővel már kettő olyan kút van, ami bárki számára hozzáférhető Szombathelyen. A Körmendi úti mellé, a Hollán Ernő utcai is felsorakozott. 

 

Zalaegerszeg és Sopronban egyaránt 8-8, Sárváron pedig 2 elektromosautó-töltő van.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás