Forrás: TEK

Elképesztő: Négy ügyvédet is letartóztattak egy budapesti lakásmaffiaügyben, miközben pincékben tartott idős emberekre bukkantak

BZ
2018. november 14. szerda, 15:15
Néhány tízmilliót érő lakásukért embertelen körülmények közt tartották szerencsétleneket.

A budapesti nyomozó ügyészek a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, valamint a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival közösen tegnap 9 helyszínen hajtottak végre összehangolt akciót lakásmaffiával kapcsolatos bűncselekményekkel gyanúsítható személyek elfogása miatt.

 

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak idős vagy szellemileg leépült emberek bizalmába férkőztek azzal a céllal, hogy a megtévesztésükkel velük életjáradéki vagy tartási szerződést kössenek, és így csalárd módon megszerezzék az ingatlanjaik tulajdonjogát.

 

A szerződések megkötésében közreműködő ügyvédek ügyvédi kötelességüket megszegve működtek közre a szerződések megkötésében. Összesem négy, 12 és 21 millió forint közti értékű ingatlanról van szó.

 

Ami ennél is elképesztőbb, az csak most következik.

 

A házkutatások során ugyanis a gyanúsítottak ingatlanán egy sufniban, illetve egy épület pincéjében emberhez nem méltó körülmények között több időskorú, kiszolgáltatott személyt találtak.

 

A Budapesti Nyomozó Ügyészség eddig 10 gyanúsítottat hallgatott ki az ügyben. A megalapozott gyanú velük szemben több rendbeli, jelentős kárt okozó, idős vagy fogyatékosságánál fogva a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette, illetve kísérlete, az ügyvéd gyanúsítottakkal szemben pedig ügyvédi visszaélés bűntette. A nyomozó ügyészek emellett további bűncselekmények gyanúját is vizsgálják.

 

Összehangolt elfogási akció lakásmaffiaügyben

Videó: Terrorelhárítási Központ

 

A bűncselekmények áldozatainak megsegítésére a nyomozó ügyészek a Budapest Főváros Kormányhivatala Áldozatsegítő Szolgálatának közreműködését kérték.

 

Az áldozatok számára az áldozatsegítő szakemberek teljes körű tájékoztatást nyújtottak az igénybe vehető áldozatsegítő, valamint jogi segítségnyújtási lehetőségekről.

 

Az áldozatoknak pszichológusok segítenek a történtek feldolgozásában, ketten kérték, hogy védett szálláson helyezzék el őket. Minden segítséget megkapnak a társadalomba történő sikeres visszailleszkedés érdekében.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás