Fotó: Youtube

Hihetetlen kínokat kellett átélnie halála előtt Viktorija Marinova bolgár oknyomozó újságírónak - tett közzé tegnap az OCCRP újságíró-szervezet és a Terminal 3 bolgár hírportál.

 

A nőt a gyilkosság előtt megerőszakolták és brutálisan megkínozták. Szinte felismerhetetlenségig roncsolódott holttestét a Duna partján fekvő Ruszében találták meg.

 

Felröppentek olyan hírek is, hogy a gyilkosságnak köze van a nő munkájához is, de ezt egyelőre még nem erősítették meg. Marinova riporterként dolgozott a legnézettebb bolgár televíziós csatornánál, a kereskedelmi bTV-nél, ahol korrupciós ügyeket leplezett le.Az MTI szerint legutóbb a GP-gate nevű ügy feltárásán dolgozott, amelyben több újságíró annak járt utána, hogy építési vállalkozások és tanácsadó cégek hogyan rövidítették meg az adófizetőket több millió levával európai uniós támogatásokból.

 

Az eseten egész Európa megdöbbent, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet médiaszabadságért felelős képviselője, a francia Harlem Desir például a Twitteren fakadt ki és a felelősök elszámoltatását követeli.

 

Az elmúlt egy évben ez már a harmadik eset, hogy újságíró emberölés áldozata lesz. Viktorija Marinova előtt a szlovák politikusok és az olasz maffia közti kapcsolatról író Jan Kuciakkal és a máltai vezetés korrupciós ügyeit leleplező Daphne Caruana Galizia újságírónővel is végeztek. Előbbit idén februárba lőtték le, utóbbi tavaly októberben egy robbantásos merénylet áldozata lett.

 

comments powered by Disqus

Budai Gyula ma reggel a Mokkában maga mesélte el, micsoda komoly volt a helyzet. 

Isten éltesse Joli nénit!

Két autóst csíptek el a rendőrök.

Milyen érdekes, hogy a szerdai “rabszolgatörvény” megszavazása után dobták le a nyugdíjemelés bombát.

Sál, sapka, szánkó, hólapát. 

Meg is jutalmazták őket a kemény munkáért.

Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A miniszter szerint szerdán kilenc rendőr sérült meg a demonstárció alatt.

A meggyilkolt papot idén májusban avatták boldoggá.

A Momentum Mozgalom szombathelyi szervezeti elnökének véleménye a rabszolgatörvény elfogadásáról.

Már csigaforgatónk és pásztorgémünk is van.

Az egyik idős asszony súlyosan megsérült.

Kövér László házelnök nagy büntetést ígért, de nem tudja teljesíteni.

Három jármű ütközött össze.

A vétkes kirepült az autójából, a vétlen autóban hárman is megsérültek.

A PornHub összeszedte, hogy milyen pornót néztek idén a legtöbbet.

Ezért túlóráztak kicsit a parlament előtt.

Twitter megosztás Google+ megosztás