Élet-halál meccs vár a Haladásra

Vágvölgyi Bálint
2019. május 10. péntek, 20:04
Győzelem esetén is kieshet a csapat.

A Szombathelyi Haladás a Mezőkövesd-Zsóry vendége lesz a labdarúgó NB I. 32. fordulójában szombaton 17 órakor. A sereghajtó szombathelyieknek mindenképpen nyerniük kéne, hogy az utolsó fordulóra még maradjon remény a bennmaradásra - akkor a Videoton fogadják majd Horváth Ferencék. Ráadásul a csapatnak nem csak a saját kezében van a sorsa.

 

Minek kellene történnie, hogy bent maradjon a Haladás?

ugytudjuk.hu A múlt heti utolsó pillanatos pontvesztéssel a Haladás nagyon nehéz helyzetbe került. A csapat hivatalos honlapja számolgatott, és arra az eredményre jutott, hogy mindkét hátralévő mérkőzést meg kell nyerni ahhoz, hogy egyáltalán érdemes legyen számolgatni.


Ha mindkét meccset megnyerné a Hali, akkor sincs még meg okunk az örömre, ugyanis

 

  •  ahhoz, hogy megelőzzék Kisvárdát: a szabolcsiaknak mindkettő hátra levő mérkőzését el kellene veszíteniük (Paksra mennek, a Mezőkövesdet fogadják).
  •  ahhoz, hogy az MTK-t előzzék, nekik sem kellene győzniük, a két forduló alatt mindüssze egy pontot szerezhetnek,
  •  míg a Diósgyőr előzéséhez az is kell, hogy a miskolciak a Honvéd ellen idegenben és az Újpest ellen hazai pályán összesen egy döntetlent játsszanak.

 

A bajnokságban eddig kétszer találkozott a Mezőkövesd és a Haladás, ősszel a borsodiak odahaza 2-0-ra, tavasszal Szombathelyen 2-1-re nyertek. Emellett a kupából is a Mezőkövesd ejtette ki a zöld-fehéreket.

 

- A hét eleje nehezen telt, a srácokat nagyon megfogta a paksi mérkőzés – mondta Horváth Ferenc vezetőedző a klubhonlapnak. – Szerdán aztán átlendültek a játékosok a holtponton, de el kellett hitetnem velük, hogy a hátralévő két meccset meg tudják nyerni. Már az is nagy eredmény, hogy  – ahonnan indultunk - idáig eljutottunk, de azon vagyunk, hogy a bajnokság végén ne azon keseregjünk, hogy az utolsó két meccsen mit rontottunk el. Tiszta lelkiismerettel akarjuk befejezni a bajnokságot, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. Így Mezőkövesden is győzni akarunk. Tudjuk, hogy Kuttor Attila kollégám remek csapatot rakott össze, de nincs más választásunk, mint a három pont megszerzése. Gyurján Márton, Bosnjak Predrag, Saláta Kornél sérülése után rehabilitációját tölti, Kristián Kolcák sérült, Németh Milán öt sárga lapja miatt nem játszhat. 

 

A Haladás várhatóan a Király – Habovda, Jagodics, Tamás, Mohl – Dausvili – Funsho, Rui Pedro, Golodiuk, Ivanov – Priskin összeállításban lép pályára.

 

A csapat már péntek délelőtt elindult, útközben Tatán ebédeltek, késő délután pedig már Mezőkövesden edzenek.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás