Egy édesapának nagyon elege lett az összeszemetelt oladi erdőből, szemétgyűjtést szervez

BZ
2019. március 1. péntek, 14:31

Dancs Rolandot sokan ismerik Szombathelyen, edzőként dolgozik, többek között önvédelmi oktatással és erőnléti tréningekkel foglalkozik. Számtalan alkalommal szervezett már szabadtéri edzéseket, gyerekáborokat az oladi kilátó környékére, de oladi lakóként kimondottan irritálja, hogy teli van szemetelve az erdő és az Oladi domb környéke.

 

"Az elmúlt években rendszeresen kijártam tavasszal, - amíg az aljnövényzet ki nem lombosodik - egyedül, vagy a fiaimmal és összeszedtük a szemetet, hulladékot." - mondta, majd hozzátette: "Gondot jelentett az összegyüjtött hulladék elszállítása és persze egyedül nem is volt olyan hatékony a dolog. Ezért gondoltam arra, hogy az idén közösen, a lelkes helyi lakosokkal, jóindulatú, a környezetükre igényes polgárokkal közösen, társadalmi munkában oldjuk meg a dolgot."

 

Március 9-én 10 órakor az oladi kilátónál lehet csatlakozni a közös szemétszedő akcióhoz.

 

Mivel Roland felvette a kapcsolatot a Szova Zrt-vel és a polgármesteri hivatal munkatársával is, a hulladékgyűjtés tárgyi feltételei biztosítva lesznek. Már csak lelkes kezekre van szükség.

 

Dancs Roland nem állt meg itt, a könnyebb szervezés és a hatékony lebonyolítás érdekében zónákra osztotta az érintett területet, így brigádokra osztva alaposabb munkát lehet majd végezni.

 

 

Jelezte már az önkormányzat felé, hogy a kilátó környékére tavasz-nyári időszakban szükség lenne vandálbiztos kukákra, illetve azok ürítésére is.

 

“Biztos vagyok abban, hogyha együtt nekilátunk, nagyon nagy munkát tudunk elvégezni és a végén pedig mindenkit szeretettel látunk egy jó kis hagymás zsíros kenyérre és forró teára!” - zárta szavait Roland.

 

A szemétszedésen való részvételhez ezen a Facebook-eseményen lehet csatlakozni, bármilyen kérdés esetén pedig Dancs Rolandot lehet személyesen keresni: +36 70 310 1000 - dancsir@gmail.com

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás