Egy helyen minden, amit az idei, szombathelyi lomtalanításról tudni akarsz

Vágvölgyi Bálint 2019-03-19 06:07:00
Illegális szemetelés helyett!

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata lomtalanítási akciót hirdet a SZOMHULL Nonprofit Kft. szervezésében. A előző évektől eltérően több körzetben történik a lomtalanítás.

Az akció során a lakosság megszabadulhat a rendszeres hulladékgyűjtés során el nem szállítható (a szabványos szeméttároló edényzetbe a méretük miatt el nem helyezhető), a lakásban, háztartásban feleslegessé vagy selejtessé vált tárgyaktól (bútor, eszköz stb.).
A város lakóterületét tehát tíz részre osztva, tíz szombati napon történik a gyűjtés.

  • Az első napon 2019. március 23-án, A Szűrcsapó utca páros oldala - Paragvári utca által határolt terület a volt bucsui vasútvonalig. A Rohonci út páratlan oldalától a Perint patakig terjedő terület, és a Rohonci úton az 56-os házszámtól a 66-ig a páros oldal.
  • A második napon 2019. április 06-án,Petőfi Sándor páratlan oldalától - 18-as honvéd utcáktól északra eső városrész a Perint és a Gyöngyös patak között a Szűrcsapó utca páratlan oldaláig, valamint a Sugár u. - Hadnagy u. - 11-es huszár út környéke, Lovas u. környéke a volt bucsui vasút nyomvonaláig. Rohonci út páros oldalán a 6 -tól 52-es házszámig.
  • A harmadik napon 2019. április 27-én, a Thököly Imre utca páratlan oldalától északra eső városrész a Rohonci út páros oldala 54-ig, Szűrcsapó utca 23-tól páratlan oldal és Gyöngyös patak között a Petőfi Sándor páros oldalától Honvéd út, Semmelweis utcáig, valamint a Szt. Márton utca páratlan oldalától északra a Gyöngyös patak és a vasútvonal között.
  • A negyedik napon 2019. május 11-én, a Szt. Márton u páros oldalától és Thököly Imre utca páros oldalától délre eső városrész, melyet keletről a vasútvonal, nyugatról a Rákóczi Ferenc utca páratlan oldala, délről a Szt. Gellért utca páros oldala határol. (tehát a belváros déli részének egy része, Joskar-Ola lakótelep, Szt. Gellért utca páros oldaláig bezárólag).
  • Az ötödik napon 2019. június 01-én, a Thököly Imre utca páros oldalától délre eső városrész, melyet keletről a Rákóczi Ferenc utca páros oldala, nyugatról a Perint patak, délről a Szt. Gellért utca páros oldala határol. (tehát a belváros déli részének egy része, KISZ ltp., Százhold városrész a Szt. Gellért utca páros oldaláig bezárólag).
  • A hatodik napon 2019. június 15-én, a Perint pataktól nyugatra eső városrész a Jégpince utcáig bezárólag (ide tartozik Olad, az oladi ltp., a Csónakázó tó környékétől a Jégpince utcáig húzódó városrész).
  • A hetedik napon 2019. június 29-én, a Jégpince utcától Hajnóczy utcáig Perint patak által határolt rész, Újperint, Petőfi-telepig húzódó városrész
  • A nyolcadik napon 2019. szeptember 07-én, a kőszegi – szentgotthárdi vasútvonaltól keletre eső városrész, az ipartelep utcái, Bébic ltp., Éhen Gyula ltp., Pick ltp., dél felöl a Csaba u.-ig bezáróan és Zanat falu.
  • A kilencedik napon 2019. szeptember 28-án, A Szent Gellért páratlan oldalától - Csaba utcák vonalától délre eső városrész (tehát a Diófa u. környéki ltp., Gyöngyösszőlős, Gyöngyöshermán és Szentkirály).
  • A tizedik napon 2019. október 19-én, a volt bucsui vasúttól északra eső városrész (Kámon, Herény, Stromfeld ltp., Minerva lakópark).

Az érvényben lévő hulladékgazdálkodási törvény értelmében a lomtalanítási akcióba a következő hulladéktípusok nem tartoznak bele, s ezért elszállításra sem kerülnek:

  • kerti hulladék, nyesedék, (zöld hulladék),
  • állati tetem,
  • trágya,
  • bontásból származó autóalkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.),
  • építési törmelék (mosdókagyló, csempe, drótkerítés, stb.),
  • lapátos hulladék,
  • gumiabroncs,
  • veszélyes hulladék (pl. permetezőszer göngyöleg -maradék, festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos-üzemanyagos göngyöleg stb.),
  • elektronikai hulladék (pl. selejtes hűtő, televízió, háztartási gép).

A ki nem helyezhető hulladékokat az autóalkatrész, azbeszt tartalmú hullámpala, állati tetem és trágya kivételével lakossági mennyiségben a SZOVA NZrt. díjtalanul átveszi a Körmendi úti Hulladékudvarban.

Lim-lomot az akció napján reggel 7 óráig, szállítójárművel megközelíthető közterületre kell kirakni. Így jelentősen csökkenthető a guberálás miatti szennyezés veszélye.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.