Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Egy autó bukkant elő a rekord alacsony vízállású Dunából

Vágvölgyi Bálint
2018. október 19. péntek, 14:57
A tűzoltók kihalászták.

Nem 1-2 centiméterrel, hanem 10 centiméterrel dőlt meg több helyen - köztük Budapesten is - az alacsony vízállási rekord a Dunán - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

 

Siklós Gabriella elmondta: Budapestnél eddig 51 centiméter volt a valaha mért legalacsonyabb vízállás, amelyet 1947. november 6-án regisztráltak. Szerdán 41 centiméter volt a vízszint.

 

Az OVF szóvivője a várható csapadék kapcsán kiemelte: az, hogy Magyarországon esik az eső, csak a Zala és a Zagyva szempontjából számít. Minden más folyónál a külföldi vízgyűjtőterületen lehullott csapadék a fontos. A Duna jelentős részvízgyűjtőin - Inn, Traun, Enns - jövő héten kedden, szerdán 20-25 milliméternyi eső várható. Ennek hatása a jövő hét vége felé érheti el a Duna magyarországi szakaszát - fejtette ki.

 

Gyakorlatban mit is jelent a rekord alacsony vízállású Duna? Hát például azt, hogy tűzoltók egy személygépkocsit találtak és vontattak ki a partra a  folyóból Budapesten. A korábban a vízbe került autó a rekord alacsony vízállás miatt látszott ki.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás