Megsemmisítette a Szolnokot az Egis Körmend

Vágvölgyi Bálint 2019-10-12 15:41:00
Brutális erődemonstráció.

Turner kosarával indult a piros-fekete rangadó, amire Jones válaszolt egy gyorsindítás után. Edwards egyből egy triplával jelentkezett, majd Turner csinált egy 2+1-es akciót, majd egy gólpasszt is kiosztott Kellernek, így két és fél perc játék után már 10-2-re vezettek a hazaiak. Sőt, Oroszi triplája után Dragan Alekszics vezetőedzőnek időt is kellett kérnie. Továbbra is remek védekezéssel és könnyű támadásokkal operált a Körmend, a vendégeknek pedig minden kosarukért meg kellett izzadnia (7. perc: 25-11). A hátralevő időben úgy tűnt, hogy bejönnek 10 alá a vendégek, de Németh utolsó másodperces távolija 15-re növelte a különbséget (33-18) - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál.

Smith középtávolija indította a második negyedet, majd Krisztics zsákolt egyet. A körmendiek azonban továbbra is sok labdát szereztek és sok könnyű kosarat dobtak. A játékrész első öt perce nem sikerült olyan ponterősre, mint az előző felvonásban, mindössze 6-6 pontot pakoltak fel a táblára a csapatok. Taylor centerezése nagyjából 3 perces gólcsendet tört meg, ráadásul ekkor már 17 ponttal ment a Körmend. Egy újabb elszórt labdát követően már a húszat is átlépte a különbség, Dragan Alekszicsnek ismét időt kellett kérnie. Tizennyolc perc játék után már 10 eladott labdája volt a Szolnoknak. Krisztics küldött egy trojkát a helyére 40 másodperccel a vége előtt, ami a vendégek 30. pontját jelentette, majd Turner ziccerezett egyet szerzett labdából, így 47-30-as eredménnyel mehettek nagyszünetre a csapatok.

A második félidőt Edwards közelije indította, majd Smith követett el egy sportszerűtlen hibát, így ismét 20 fölé nőtt a különbség. Varnado alley-oopja ugrasztotta talpra a közönséget, majd Németh dobott egy tempót. A 24. percben Turner már 7 gólpassznál járt a hazaiaknál, míg a vendégek irányítója Smith 5 eladott labdát vétett. Varnado triplája után újabb időt kért a Szolnok, ekkor már 64-34 volt az állás. Ezután Durázi is megszerezte első pontjait, szinte akkor dobott kosarat a Körmend, amikor akart. Továbbra is rengeteg labdát adott el a Szolnok, miközben a hazaiaknál már a fiatalok is komoly perceket kaptak, a játékrész végére továbbra is maradt a tetemes különbség (74-44).

A záró etapban már alábbhagyott a csapatok koncentrációja, ami sok eladott labdát, kihagyott dobást és körülményes támadásokat eredményezett. Érdemi változás már nem történt, megérdemelten nyerte a Körmend a 3. forduló egyik rangadóját.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász KK 89-60 (33-18, 14-12, 27-14, 15-16)

Bajnokság, 3. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Nagy V., Györfy R. (Várhalmi Zs.)

Körmend: Turner 10, Oroszi 3/3, Edwards 16/3, Varnado 11/6, Keller 10. Csere: Kastrati 7/3, Ferencz 2, Taylor 12, Durázi 4, Németh 9/3, Takács 2, Filipovic 3.

Szolnok: Smith 5/3, Jones 22/6, Kovács 5/3, Krisztics 8/6, Morant 4. Csere: Tucker 16/6, Tóth N. -, Rudner -, Csák -.

Szólj hozzá!

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.