Fotó: Ugytudjuk.hu

A Körmend száz pont fölé jutott, simán verte a DEAC-ot

Vágvölgyi Bálint
2019. január 9. szerda, 19:44
A Rába-partiaknak ez volt az első meccsük az évben.

Ahogy az várható volt nem feltartott kezekkel érkezett Körmedre a DEAC - írja a BB1, kosaras szakportál. Az elszántság mellé azonban nem társult “feszes védekezés”, pontgazdagra sikerült az első negyed. Ferencz ugyan triplákkal sokkolt a találkozó elején, de Ivosev, és főleg Boriszov pontjainak köszönhetően sokáig szoros volt a játékrész. Hol mindent bedobtak a csapatok, hol, megmosolyogtat hibák után, percekig egyik csapat sem talált be. Végül a hazaiak céloztak jobban a nagy rohanásban. 30-22.

 

A nyolcpontos előny birtokában megnyugodott a Körmend, már a 20. másodpercben közé tette a lélektanilag fontos “tízet”. A DEAC azonban nem engedte, hogy túl gyorsan eldőljön az összecsapás, Manigat triplája után öt pontra visszakapaszkodtak, a meglehetősen feszült hangulatú mérkőzésen. Továbbra is sok volt a hiba mindkét oldalon. A vasiak minden erőfeszítésük ellenére nem tudták lerázni a motivált vendégeket, három perccel a nagyszünet előtt már csak kettő volt közte. Eszmélt azonban a Egis Körmend. Ferencz és Hammonds is betalált távolról, tíz lett közte, és ezen már csak egy Ivosev tripla tudott valamennyit kozmetikázni. 55-48.

 

A második félidő, az egész mérkőzésen jól játszó, Price kosarával indult, ez meg is adta az alaphangot a második játékrésznek. A Körmend egyre koncentráltabban játszott, és az egyre jobban nyíló olló, szemmel láthatóan megzavarta a DEAC-ot. Mínusz tizenötnél, hat perccel a harmadik negyed vége előtt, Berényi mester még egy időkéréssel megpróbálkozott, de a remélt eredmény elmaradt. A nagyon jól játszó Körmend gyorsan 21 pontra növelte előnyét. 86-62.

 

Ekkora különbségnél az utolsó negyed csak formaság volt. Ennek ellenére feszült hangulatú, sok hibával tarkított negyedet láthattak a nézők, aminek az egyetlen tétje az volt, mikor éri el a 100 pontot a Körmend. Erre végül három perccel a vége előtt került sor, Bradford duplája után 101-78 volt az eredményjelzőn.

 

A második félidőben szenzációsan játszó Egis Körmend megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

 

Egis Körmend – DEAC 113-82 (30-22, 25-26, 31-14, 27-20)

Bajnokság, 15. forduló
Körmend Városi Sportcsarnok
Pálla Z., Török R., Boros T. (Nagy J.)

Egis Körmend: Thames 4, Price 18/3, Ferencz 18/12, Hammonds 21/3, Delas 6. Cserék: Csorvási 10, Takács 2, Oroszi -, Lajsz -, Bradford 18/6, Németh 16/6

DEAC: Dugat 16/3, Manigat 19/6, Boriszov 15/9, Ivosev 15/9, Amigo 7. Cserék: Polyák -, Velkey -, Omenaka 6, Bognár 4, Kosa -.

 

(via BB1)

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás