Duális rendszerben indul a turizmus-vendéglátás szak a szombathelyi egyetemen

Farkas Bazsi
2019. május 15. szerda, 12:08
A partnerek között vannak a nagy vasi és országos fürdők, de a katolikus egyház is.

Ma sajtótájékoztatón jelentette be az ELTE-SEK vezetősége, hogy ősztől indul a  turizmus-vendéglátás BA szak az intézményben. Bár az engedélyeztetés egy kicsit elhúzódott és emiatt a szak nem került bele a decemberi felsőoktatási tájékoztatóba, azok akik második helyen jelölték meg most fel tudják hozni az elsőre, így ősszel már a szak hallgatói lehetnek.

 

Németh István rektorhelyettes azt mondta, három éve szervezik, hogy elindulhasson a szak. Első lépésben a piaci szereplőkkel azt mérték fel, hogy mekkora igény lenne rá. Mivel a visszajelzések szerint sok helyen hiány van képzett szakemberekből, így elindították a folyamatot, ami mára oda vezetett, hogy elindulhat a képzés. 

 

Németh István és Székely Klára a mai sajtótájékoztatón


Két szakiránnyal folyik majd a képzés:

  • Vallásturisztikai, és 
  • wellnesz turizmus.


A partnerek között a büki, a sárvári, a hévízi gyógyfürdő is ott van, a vallásturisztikai szakemberek képzésébe a katolikus egyház csatlakozik be. Németh azt mondta, később szeretnék a kisebb vállalkozásokat is bevonni, akár családi cégeket. 

 

Székely Klára a képzést indító tanszék vezetője azt mondta már a második félévtől gyakorlati képzéssel folyik majd az oktatás. A nagy érdeklődéstől pedig azt remélik, hogy betelik a 30 főnyi férőhely.


Székely emlékeztetett, hogy nem ez az első alkalom az egyetem életében, hogy turizmust oktatnak. Korábban a Berzsenyi Dániel Főiskola keretein belül folyt az idegenforgalmi szakmenedzser képzés. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás