Grafika: Ugytudjuk.hu

Dolgozó politikusok - Fát ültetett ma két szombathelyi alpolgármester a herényi temetőben

Farkas Bazsi
2018. december 5. szerda, 15:52
Ásó, kapa, nagyharang.

Bővül a herényi temető. A területvásárlást még a 2006-os rendezési terv hagyta jóvá, a 10 ezer négyzetméteres földvásárlás pedig 2014-ben valósulhatott meg. Egy évre rá, 2015-ben a kibővített sírkertnek helyet adó területet közfoglalkoztatott hajléktalanok rakták rendbe, többek között a növényzetet átültették és 54 köbméternyi illegális hulladékot is elszállítottak.

 

A hatályban lévő jogszabályok előírják, hogy 30 méteres védősávot kell kialakítani a lakott terület és a temető között - ez azt jelenti, hogy ezt a sávot növényekkel kell beültetni. 


Szombathely két alpolgármestere Koczka Tibor (Fidesz-KDNP), aki egyébként a körzet képviselője is, és Molnár Miklós (Pro Savaria) szerda délelőtt közösen kezdtek faültetésbe. Koczka 1 millió forintot, Molnár pedig 500 ezer forintot fordított a saját képviselői keretéből a növények telepítésére. 

 

Most 25 lombhullató fa, 97 fenyő és 82 cserjét ültettek el. Bár ezt mind nem a két politikus helyezte a földbe, mivel a munkában a Prenor emberei is részt vettek.

 

Koczka Tibor a mai kertészkedés alkalmával azt is elmondta, hogy 1 milliós 300 ezer forinttal támogatja a képviselői keretéből a temető előtti parkoló megépítését. A parkoló hatályos engedélyei azonban lejártak, így azt újra kell terveztetni és a szükséges engedélyeket is be kell újra szerezni. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás