Dizájner drogügye miatt elítélték a körmendi rendőrkapitány fiát

BZ
2018. október 25. csütörtök, 13:15
Bűnszövetségben terjesztett.

A Szombathelyi Járásbíróság ma előkészítő ülést tartott B.B és társai ügyében, amelyben a vádat a Budakörnyéki Járási Ügyészség emelte és képviselte.

 

A sztori annyi, hogy B.B. (aki a körmendi rendőrkapitány fia) még 2016 novemberében egy lengyel internetes oldalról dizájner drogot rendelt, aminek a hatóanyaga para-metil-N-etil-norpentedron. A hivatalosan kozmetikumként futárral érkező árut pénzátutalással fizette, átvételkor más nevét, de a saját telefonszámát megadva.

 

B.B. aztán szombathelyi szórakozóhelyeken megkínálta barátait a kristállyal, hamar el is terjedt, hogy tud még szerezni.

 

Heti-kétheti rendszerrel rendelt a webáruházból, amit aztán szombathelyi irodájában porciózott és a fél grammos adagokat 2000-2500 forintért árulta.

 

Ez persze még jobban beindította a boltot, heteken belül bevont az üzletbe egy segítőt, aki a terjesztésért cserébe adagonként 500-700 forint jutalékot kapott.

 

B.B. még külön "céges" telefont is adott társának, ezen kellett a kapcsolatot tartani a vásárlókkal.

 

A megrendelt mennyiséget a másodrendű vádlott jelezte B.B. felé, aki aztán a kiadagolt mennyiséget átadta, majd elszámoltak.

 

2017 áprilisától barátja aztán kiszállt a buliból, így B.B. egy másik ismerősét bízta meg a feladattal, aki aztán megkapta a korábbi telefont is, valamint használhatta B.B. kft-je Mercedesét is az ügyletek lebonyolítására. Innentől a vevőkkel a harmadrendű vádlott tartotta a kapcsolatot.

 

B.B. ezalatt az idő alatt egy 20 személyből álló vevőkört szolgált ki.

 

2017 szeptemberében aztán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Elleni Osztályának nyomozói a Szombathelyen a Szűrcsapó és a Hazatius Ferenc utca sarkán elkapták B.B.-t és társát. Ez volt az emlékezetes elfogás az Anita presszónál.

 

B.B. és a harmadrendű vádlott a céges Mercedesben ültek épp, amikor megjelentek a rendőrök. Még megpróbáltak megszabadulni a kábítószerektől, a kocsi ablakából kidobtak 28 tasak 0,6 grammos adagokra porciózott kristályt. A kocsiból aztán előkerült még egy mérleg, 98 műanyag tasak, több mint 8 grammnyi kristályos anyag, valamint 285500 forint készpénz. A nyomozók házkutatást is tartottak az ügy során.

 

Ezután nehéz lett volna bármit tagadni. A vádlottak az egyezséggel egyezően beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

 

A bíróság végzésével jóváhagyta a Budakörnyéki Járási Ügyészség és a vádlottak között létrejött és jegyzőkönyvbe foglalt egyezségeket, így

 

bűnösnek mondta ki a három vádlottat társtettesként, bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében és az egyezség szerint B.B.-t, 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett; a másik két vádlottat fejenként 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen.

 

A vádlottak bűnösségét a bűnösség beismerésére, az egyezség jóváhagyására és az ügyiratokra alapozta. Az ügyészség tájékoztatása szerint a bíróság az ítéletében sem a vád szerinti tényállástól, sem a minősítéstől, sem az ügyész által indítványozott büntetéstől nem térhetett el.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás