Debrecenben nyert a Haladás

Székely Zoárd 2020-11-22 15:10:00
Más-más okból volt mindkét csapat számára fontos a mérkőzés, a hazaiaknak a kiesés elkerüléséért folytatott harcban lett volna fontos megszerezni a három pontot, míg a vendégek az élmezőnyhöz szerettek volna zárkózni.

A labdarúgó NB II. 17. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-0-ra nyert a Debreceni EAC otthonában - írja a haladas.hu. A találkozó nem hozott sok helyzetet, nagy taktikai csata folyt a pályán, de Belényesi Csaba első félidőben vétett öngólja eldöntötte a három pont sorsát.

DEBRECNI EAC–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–1 (0-1)


Debrecen, Dóczy József Utcai Egyetemi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Sipos Tamás (Sinkovicz Dániel, Szilágyi Norbert)
DEAC: Szabados – Soltész, Belényesi (Gyönyörű, 85.), Papp F., Szabó K. (Burai, a szünetben), Orosz M.  – Sándor T., Spitzmüller, Nagy K.  – Székely D., Kertész (Urbin, a szünetben). Vezetőedző: Sándor Tamás
Haladás: Verpecz  – Mocsi, Devecseri, Bosnjak  – Tóth D., Schuszter (Doktorics, a szünetben), Csilus, Németh Márió (Kállai, 70.), Debreceni  –  Medgyes (Tóth B., 85.), Rácz F. (Horváth O., 78.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Belényesi (öngól, 23.)

7. perc: Sándor ugratta ki Székelyt, a támadó nagy helyzetből, 13 méterről, kissé balról a bal felső sarok mellé emelt.
18. perc: Soltész 24 méterről leadott lövését Verpecz tolta szögletre.
23. perc: Németh Márió bal oldali szabadrúgására  Bosnjak és Devecseri is érkezett, a labda végül Belényesi lábáról vágódott a léc alá – öngól (0-1).
67. perc: Debreceni bal oldali beadása után Szabados rossz helyre ütötte a labdát, Rácz 10 méterről azonban fölé lőtt.
70. perc: Urbin ugratta ki Székelyt, aki 14 méterről átemelte Verpeczet, de a labda a bal kapufán csattant. Más kérdés, hogy az akciót megelőzően nem a DEAC-nak, hanem a Haladásnak járt volna bedobás. 

Más-más okból volt mindkét csapat számára fontos a mérkőzés, a hazaiaknak a kiesés elkerüléséért folytatott harcban lett volna fontos megszerezni a három pontot, míg a vendégek az élmezőnyhöz szerettek volna zárkózni.

A Haladásban betegség és sérülés miatt Németh Milán, Schimmer Szabolcs, Jancsó András, Holdampf Gergő, Kiss Bence és Farkas Balázs is hiányzott.

A kezdősípszót követően a szombathelyiek vették kézbe az irányítást, a hazai térfélen folyt a játék. Ennek ellenére az első komoly helyzete a sereghajtó debrecenieknek volt, de Székely hibázott. Aztán kiegyenlítettebbé vált a játék, de ziccerek egyik kapu előtt sem adódtak. Majd Verpecznek kellett nagyot védenie, nem sokkal később viszont egy szabadrúgás után megszerezte a vezetést a Haladás. A folytatásban egy darabig még pörgött, jobban futballozott a vendéggárda, sokszor a hazai tizenhatos előtt pattogott a labda. Aztán leült a játék, a hazai csapat próbálkozott ugyan, de semmi érdemleges sem történt a pályán. 

Szünet után megélénkült a meccs, magasabb fokozatba kapcsolt a lelkesen futballozó debreceni együttes. De a szombathelyiek felvették a kesztyűt, ekkor már egyre keményebbé vált a játék és több helyzet alakult ki. A hazaiak egyre többször kerültek lövőhelyzetbe Verpecz kapuja előtt, de a vasi védelemből mindig akadt egy-két játékos, aki önfeláldozóan belevetődött a lövésekbe. Támadásban pedig gyakran alaposan megkeverték a hazai védelmet az ezúttal feketében játszó zöld-fehérek – könnyen lezárhatták volna a meccset. A hajrában aztán mindent egy lapra tett fel a DEAC, de a Haladás már nem engedte kiénekelni szájából a három pontot.

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.