Dárdai Pál még egyszer megpróbál segíteni a magyar focin

Vágvölgyi Bálint
2018. október 29. hétfő, 15:26
Azonban ha most sem hallgatnak rá, akkor többet nem fog.

Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője és a magyar válogatott korábbi kapitánya az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, ha a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai bizottságának fejlesztési programjából most sem lesz semmi, többet nem próbálkozik azzal, hogy segítsen, míg a válogatottnál úgy látja, ha a sikeres Európa-bajnokság után Bernd Storck picit hamarabb nekilát a fiatalításnak, akkor Marco Rossi szövetségi kapitány könnyebb helyzetben lenne.

 

Szeptemberben új szakmai bizottság alakult az MLSZ döntéselőkészítési procedúrájának erősítésére, ám azóta nem sokat lehetett hallani a dologról. A bizottság tagja Dárdai Pál is, aki elmondta, az első összeülés egyelőre még várat magára.

 

„Én is csak a meghívóig jutottam. Most küldtek egy konkrétabb üzenetet, hogy milyen témakörök lesznek és miben kell gondolkozni, de még nem ültünk le közösen. Várom, hogy jelezzék, mikor lesz az első összeülés, mert szívesen segítek. Szabics Imrével, Lőw Zsolttal és az idősebb kollégákkal közösen az előző körben is nagyon komoly munka lett letéve az asztalra, ami direkt Magyarországra, a magyar iskolarendszerre és a honi focira nézve készült, de nem lett belőle semmi. Bízom benne, hogy ha itt most valami történik, akkor végigviszik a programot és lesz változás is, mert még egyszer nekifutok,

de ha ebből sem lesz semmi, akkor többször nem próbálkozom azzal, hogy segítsek, mert ez is időbe kerül, az ember belead apait, anyait.”

 

Kérdésre a Hertha trénere elmondta, nem tudja miért nem fogadták meg legutóbb a testületnek a tanácsát. Annak a testületnek, amiben Dárdain kívül ott van az osztrák válogatott pályaedzője Szabics Imre és a világsztárokat foglalkoztató Paris St. Germainnél dolgozó Lőw Zsolt is. Ezután hosszasan beszélt arról, hogy a munkamorálon nagyon sok múlik.

 

Dárdai a válogatottal kapcsolatban is megosztotta véleményét, szerinte a fiatalítást kicsit korábban el kellett volna kezdeni.

 

„Lehet, hogy Bernd Storcknak kellett volna egy picit előbb belevágnia a fiatalításba. A sikeres Európa-bajnokság után egyből vonalat húzni, mert így most Marco Rossinak nehéz..."

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás