Czeglédy Csaba hazugságvizsgálatot kér maga ellen

ugytudjuk.hu
2019. január 9. szerda, 11:45
Tisztázná magát.

Adott-e át pénzösszegeket az adóterhek megkerülésével? Ebben a kérdéskörben kezdeményezi a hazugságvizsgálatot Czeglédy Csaba a hvg.hu szerint.

 

Váratlanul több vádlott is az ügyészség koncepciója szerint vallott ellene az elmúlt időszakban, ráadásul olyan is, aki egy másik eljárásban korábban egy Czeglédyvel kapcsolatos kérdésre sem tudott felelni a bíróság előtt. K. Norbert ugyanis tizenkét kérdésből tizenegyre akkor azt válaszolta, hogy "nem tudom", a tizenkettedikre pedig nem kívánt válaszolni.

 

A bűnügyi felügyeletben lévő politikus nyilatkozott is a lapnak: "Mindhárman gyanúsítottak az ügyben, így nyilvánvalóan kényszerhelyzetben vannak, ugyanakkor olyan valótlan állításokat tesznek, amik pontosan egybevágnak az ügyészség koncepciójával. Nemleges dolgot nem tudok bizonyítani, ezért az új büntetőeljárási törvény alapján én kérem, hogy vessenek alá a hazugságvizsgálatnak. Ezt alapesetben a hatóság szokta kérni, nem a terhelt, akinek kifejezetten bele is kell egyeznie, ezért az ügyészségnek most logikusan tapsolnia kell örömében."

 

Mivel a tanúvallomások miatt újabb iratok keletkeztek, így tovább csúszik a vádemelés, melyre legkorábban februárban kerülhet sor.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás